Dobry Cukier - ekstrakty regulujące poziom cukru - 90 kaps. / Wish Pharmaceutical
Cena regularna:
towar niedostępny

Do darmowej dostawy pozostało: 249,00 zł
Opis
Dobry Cukier marki Wish Pharmaceutical to unikalna formuła zawierająca kompozycję standaryzowanych ekstraktów roślinnych oraz minerałów wspierających utrzymanie prawidłowego poziomu glukozy w organizmie. Ekstrakty z korzenia berberysu, liści gurmaru, kory cynamonowca, liści morwy białej, nasion kozieradki, białej fasoli, liści bazyli azjatyckiej oraz minerały w postaci chromu i cynku, tworzą doskonałą formułę, która w synergistyczny sposób wspiera pracę trzustki, reguluje poziomu cukru we krwi, poprawia wrażliwość komórek na insulinę, stymuluje metabolizm tłuszczów oraz pomaga utzymać prawidłową masę ciała. Produkt wegański, w 100% naturalny, wyprodukowany w duchu tzw. czystej etykiety (eng. clean label), nie zawierający wypełniaczy, ani żadnych syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących.
Dobry Cukier firmy WISH Pharmaceutical został oparty na surowcach od renomowanej firmy Sabinsa Corporation, która jest dostawcą ekstraktów roślinnych, minerałów, funkcjonalnych składników do przemysłu farmaceutycznego oraz suplementów diety. Firma łączy zasady tradycji, innowacji i badań w celu zapewnienia alternatywnych naturalnych produktów.
Sabinsa Corporation w ramach swojej działalności nadzoruje badania kliniczne pozyskiwanych ekstraktów, z których najbardziej unikatowe są patentowane. W przeciągu ostatnich 20 lat firma wprowadziła na rynek ponad 100 standaryzowanych ekstraktów.
WISH Phamraceutical wytwarza swe suplementy w profesjonalnych zakładach produkcyjnych, mogących poszczycić się certyfikatami GMP, GHP oraz HACCP.
Vcaps® to kapsułki wykonane z hydroksypropylometylocelulozy, które pozwalają na kontrolowane uwalnianie się substancji aktywnych, przez co nie podrażniają żołądka, a jednocześnie zwiększają poziom ich przyswajalności.
KORZYŚCI PŁYNĄCE ZE STOSOWANIA FORMUŁY
DOBRY CUKIER
Dobry Cukier marki Wish Pharmaceutical to unikalna formuła zawierająca kompozycję standaryzowanych ekstraktów roślinnych oraz minerałów wspierających utrzymanie prawidłowego poziomu glukozy w organizmie. Ekstrakty z korzenia berberysu, liści gurmaru, kory cynamonowca, liści morwy białej, nasion kozieradki, białej fasoli, liści bazyli azjatyckiej oraz minerały w postaci chromu i cynku, tworzą doskonałą formułę, która w synergistyczny sposób wspiera pracę trzustki, reguluje poziomu cukru we krwi, poprawia wrażliwość komórek na insulinę, stymuluje metabolizm tłuszczów oraz pomaga utzymać prawidłową masę ciała.
GŁÓWNE SKŁADNIKI AKTYWNE - EKSTRAKT Z GURMAR
Ogromny wzrost swojej popularności gurmar zawdzięcza najnowszym badaniom naukowym, które potwierdziły jego skuteczność w obniżaniu poziomu cukru we krwi. Naukowcom udało się bowiem wyizolować z suszonych liści tego zioła główną substancję aktywną, którą nazwano gymneniną (znana także jako kwas gymneminowy). To właśnie ona jest odpowiedzialna za pobudzanie trzustki do wzmożonej produkcji insuliny i tym samym do obniżenia stężenia glukozy we krwi. W liściach gurmaru kryje się także naturalny kwas hydroksycytrynowy, który jest odpowiedzialny za częściowe blokowania wchłaniania cukru ze spożywanych pokarmów.
Składniki, które zawiera w sobie gurmar, nie tylko hamują rozwój cukrzycy typu I i II, ale także wykazują działanie zapobiegające jej pojawieniu się. Z tego powodu gurmar może być z powodzeniem stosowany także jako naturalna profilatyka antycukrzycowa. Ma to szczególne znaczenie w przypadku osób, w których rodzinie cukrzyca jest chorobą często występującą.
Ponadto, obecna w Gurmar gymnenina posiada zdolność blokowania receptorów smakowych odpowiedzialnych za odczuwanie słodkiego smaku w obrębie jamy ustnej. Jego regularne spożywanie zmniejsza więc skutecznie apetyt na słodycze i w naturalny sposób wspomaga proces odchudzania. Obecny w liściach gurmaru chrom dodatkowo wspomaga proces trawienia węglowodanów zapobiegając ich przemianie w tłuszcz. Pozytywnie wpływa on także na wykorzystanie glukozy obecnej we krwi. Dzięki niezwykłym właściwościom, które wykazuje gurmar, możliwe jest więc utrzymanie właściwego poziomu glukozy we krwi nawet w przypadku osób, które nie chcą bądź nie mogą przestrzegać rygorystycznej diety odchudzającej.
GŁÓWNE SKŁADNIKI AKTYWNE - EKSTRAKT Z KORZENIA BERBERYSU
Różnorodne badania wykazują, że obecna w berberysie berberyna zmniejszenia insulinooporność i wpływa na biomarkery cukrzycy typu II, takie jak glukoza na czczo i hemoglobina glikowana. Wiele badań pokazuje, że berberyna może znacznie obniżyć poziom cukru we krwi u osób z cukrzycą typu 2. W rzeczywistości skuteczność berberyny jest porównywalna z popularnym lekiem przeciwcukrzycowym metforminą. Barberyna działa, poprzez wiele różnorodnych mechanizmów:
✓ zmniejsza insulinooporność, dzięki czemu insulina obniżająca poziom cukru we krwi jest bardziej skuteczna,
✓ zwiększa glikolizę, pomagając organizmowi rozkładać cukry w komórkach,
✓ zmniejsza produkcję cukru w wątrobie,
✓ spowalnia rozkład węglowodanów w jelitach,
✓ zwiększa liczbę „dobrych” bakterii w jelitach.
W jednym badaniu dotyczącym działania berberyny z udziałem 116 pacjentów z cukrzycą, 1 gram berberyny dziennie obniżył poziom cukru we krwi na czczo o 20%, z 7,0 do 5,6 mmol / L (126 do 101 mg / dL) lub z poziomu cukrzycowego do normalnego.
GŁÓWNE SKŁADNIKI AKTYWNE - EKSTRAKT Z NASION KOZIERADKI
Kozieradka to roślina, której nasiona są bogate w wiele składników odżywczych, w tym błonnik, białko, magnez, żelazo i flawonoidy. Składnikom tym kozieradka zawdzięcza potencjalne właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i hipoglikemiczne. Stosowana jest w medycynie ludowej jako środek wspomagający trawienie. Jej błonnik i składniki goryczkowe mogą pomóc w regulacji trawienia i łagodzeniu problemów żołądkowo-jelitowych. Ponadto, kozieradka zwiększa wrażliwość komórek na insulinę, co ułatwia przyswajanie glukozy przez komórki i obniża poziom cukru we krwi. Wspiera również zdrowie trzustki, która jest odpowiedzialna za produkcję insuliny.
W jednych badaniach wykazano, że kozieradka zmniejsza poziom cukru we krwi dzięki 4-hydroksyizoleucynie – aminokwasowi wpływającemu na trzustkę, który indukuje wydzielanie przez ten organ insuliny. Działanie tego aminokwasu jest wzmożone w wyniku szeregu polifenoli zawartych w kozieradce. Polifenole dodatkowo zwiększają wrażliwość na insulinę, co czyni ją bardziej skuteczną i lepiej likwiduje nadmierne skoki glukozy we krwi.
GŁÓWNE SKŁADNIKI AKTYWNE - EKSTRAKT Z LIŚCI MORWY BIAŁEJ
Morwa biała (Morus alba) to drzewo pochodzące z Azji Wschodniej, znane głównie z uprawy jedzenia przez jedwabników, których larwy żywią się liśćmi morwy. Liście morwy białej są źródłem ekstraktu, który zawiera szereg bioaktywnych związków, takich jak alkaloidy, flawonoidy i saponiny. Jest wykorzystywany w tradycyjnych systemach medycyny, takich jak ajurweda i chińska medycyna ludowa, w leczeniu różnych schorzeń. Ekstrakt z liści morwy białej może mieć korzystny wpływ na zdrowie, w tym obniżanie poziomu cukru we krwi, kontrolowanie ciśnienia krwi oraz poprawę profilu lipidowego.
Badania przeprowadzone przez grupę naukowców z Włoch wykazały, że biała morwa, odpowiedzialna jest za wspomaganie utraty masy ciała u osób otyłych lub z nadwagą. Eksperyment wykonano na grupie 46 osób, a trwał on 90 dni. Co 30 dni dokonywano stosownych pomiarów masy ciała, obwodu ud oraz obwodu talii. Ponadto badano krew pod kątem poziomu glukozy i insuliny. Wszystkich ochotników podzielono na dwie podgrupy, a każda z nich stosowała taką samą „zrównoważoną” dietę, która dopuszczała spożycie 1300 kalorii dziennie. Jednak jedna grupa otrzymała dodatkowo 2,4 g ekstraktu z białej morwy, podczas gdy drugiej podawano jedynie placebo. Po 90 dniach naukowcy odkryli, że osoby z grupy spożywającej ekstrakt z morwy straciły średnio 9 kg. To w przybliżeniu aż 10% początkowej masy ciała. Oprócz tego zaobserwowano znaczne zmniejszenie się obwodu talii i ud. Zmieniły się również wyniki badań krwi, a dokładnie zmniejszył się poziom glukozy, w porównaniu z wynikami początkowymi. Tymczasem grupa biorąca placebo, w tym samym okresie straciła w przybliżeniu 3,2 kg, a zmniejszenie się obwodu talii i ud nie było tak znaczne, jak w przypadku pierwszej grupy.
GŁÓWNE SKŁADNIKI AKTYWNE - EKSTRAKT Z LIŚCI BAZYLI AZJATYCKIEJ
Tulsi zwana również świętą bazylią oraz bazylią azjatycką rośnie dziko w krajach tropikalnych, głównie w Indiach i pozostałych południowych rejonach Azji. Ekstrakt z liści bazylii azjatyckiej zawiera aktywne składniki, takie jak triterpenoidy, które są odpowiedzialne za wiele z jej korzyści zdrowotnych. Jest ziołem o korzystnym wpływie na pamięć i zdolności poznawcze, redukujucym poziom stresu i neuroprotekcyjnym. Wykazuje działanie antyseptyczne oraz wspiera prawidłowy metabolizm glukozy i cholesterolu.
Jako roślina adaptogenna wywiera korzystny wpływ na niemal każdą część ludzkiego ciała. Poprawia ogólne samopoczucie, zapewnia spokój i długie życie w zdrowiu.
GŁÓWNE SKŁADNIKI AKTYWNE - EKSTRAKT Z KORY CYNAMONOWCA
Cynamonowiec to drzewo lub krzew pochodzący głównie z obszarów Azji Południowej i Środkowej. Ekstrakt jest pozyskiwany z kory tego drzewa. Cynamon jest znany ze swojego charakterystycznego smaku i zapachu, który jest często wykorzystywany jako przyprawa do potraw, napojów i deserów. Ekstrakt z kory cynamonowca zawiera związki, takie jak cynamonowy aldehyd, które wykazują potencjalne właściwości przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i przeciwutleniające. Mogą również pomóc w regulacji poziomu cukru we krwi i poprawie wrażliwości na insulinę.
Insulina to hormon, który odpowiada za regulowanie metabolizmu oraz wykorzystanie energii. Jego rolą jest także transport cząsteczek glukozy we krwi do poszczególnych komórek. U niektórych osób funkcjonowanie tego hormonu zostaje zaburzone – wówczas mówi się o insulinooporności, która jest charakterystyczna dla osób zmagających się z zespołem metabolicznym czy cukrzycą typu 2. Badania naukowe potwierdzają, że ekstrakt z kory cynamonu może zmniejszać oporność na insulinę, a ponadto wspomagać obniżanie poziomu cukru we krwi. Tym samym stanowi wsparcie w zapobieganiu rozwoju cukrzycy.
Ponadto, cynamon skrywa w sobie bogactwo przeciwutleniaczy, które pomagają chronić organizm przed negatywnym działaniem wolnych rodników. Jego aktywność antyoksydacyjna została uznana jako przewyższająca m.in. czosnek.
Badania naukowe wykazują również, że nawet niewielka ilość ekstraktu z cynamonu (120 mg), przyjmowana każdego dnia, może obniżyć poziom złego cholesterolu (frakcji LDL) przy utrzymaniu optymalnego poziomu frakcji HDL. Ponadto przyczynia się do redukcji podwyższonego ciśnienia krwi. Takie właściwości sprawiają, że ekstrakt z kory cynamonu może zminimalizować ryzyko wystąpienia chorób serca.
GŁÓWNE SKŁADNIKI AKTYWNE - EKSTRAKT Z BIAŁEJ FASOLI
Biała fasola (Phaseolus vulgaris) to popularna roślina uprawna ze względu na swoje jadalne nasiona. Ekstrakt jest pozyskiwany z nasion fasoli białej. Ekstrakt z białej fasoli jest bogaty w białko, błonnik i składniki mineralne, takie jak żelazo, magnez, i fosfor. Zawiera inhibitory alfa-amylazy, enzymu odpowiedzialnego za rozkładanie skrobi na prostsze cukry.
Wyciągi z nasion fasoli mają działanie moczopędne, mogą być używane w leczeniu obrzęków, chorobach nerek ze zmniejszonym wydalaniem moczu, kamicy moczowej, zwłaszcza fosforanowej. Obniżają one także poziom cukru we krwi, co może być wykorzystane w leczeniu cukrzycy, zwłaszcza w początkowych okresach choroby. Strąki fasoli mogą z powodzeniem uzupełniać inne leki przeciwcukrzycowe, a z czasem doprowadzić do zmniejszenia dawek tych leków.
GŁÓWNE SKŁADNIKI AKTYWNE - CHROM
Chrom to jeden z mikroelementów, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Chociaż w organizmie mamy tylko około 6 mg chromu, niezwykłość tego pierwiastka śladowego polega na tym, że bierze on udział w wielu procesach przemiany materii. Jednak najważniejsza funkcja chromu to pobudzanie trzustki do produkcji insuliny oraz uczestniczenie w przemianie węglowodanów i białek.
Chrom wchodzi w skład Czynnika Tolerancji Glukozy (GTF). Zwiększa on wrażliwość tkanek na insulinę, dzięki czemu pomaga w stabilizacji poziomu glukozy we krwi. Innymi słowy, gdy organizm ma wystarczającą ilość chromu, lepiej wykorzystuje insulinę i dzięki temu stężenie glukozy we krwi u osób nie dość wrażliwych na insulinę osiąga właściwy poziom.
GŁÓWNE SKŁADNIKI AKTYWNE - CYNK
Cynk to jeden z mikroelementów, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. Ten cenny pierwiastek pomaga min. w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych, w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym oraz w utrzymaniu zdrowych kości, skóry, włosów i paznokci. Ponadto, cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych (węglowodany i tłuszcze), prawidłowego funkcjonowania narządów rozrodczych (płodność i reprodukcja) oraz syntezy DNA.
Metabolizm glukozy i poziom cukru we krwi zależą od odpowiedniej ilości cynku w organizmie. Okazuje się bowiem, że jony tego pierwiastka uczestniczą w syntezie, regulacji wydzielania i przekazywaniu sygnałów o obecności insuliny, a niedobór cynku powoduje zmniejszenie stężenia insuliny w surowicy i zaburzenia tolerancji glukozy, co może prowadzić do cukrzycy typu 1 i typu 2.
Diabetycy szybciej wydalają cynk z organizmu niż osoby zdrowe, ale stwierdzono, że suplementy cynku podnoszą poziom insuliny zarówno u pacjentów z cukrzycą insulinozależną jak i cukrzycą niezależną od insuliny.
ZALETY I DZIAŁANIE:
• Unikalna kompozycja składników regulujących poziom glukozy w organizmie
• Wykazuje działanie adaptogenne, antyoksydacyjne i przeciwzapalne
• Korzystnie wpływają na pracę całego układu trawiennego
• Stymuluje trzustkę do wzmożonej produkcji insuliny
• Obniża poziom glukozy we krwi
• Zmniejsza ochotę na słodycze
• Wspiera proces redukcji masy ciała
• Wspiera funkcje układu sercowo-naczyniowego
• Wyprodukowany w duchu "clean label"
• Nie zawiera syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących
• Nie zawiera żadnych dodatków i wypełniaczy
• Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie (GMO)
• Nie zawiera glutenu, laktozy, cukru, żelatyny
Produkt BEZGLUTENOWY: TAK
Produkt WOLNY OD GMO: TAK
SKŁAD:
Ekstrakt z gurmar (Gymnema sylvestris) standaryzowany na 25% kwasów gymnemowych GS4PLUS®, ekstrakt z kory cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum verum J. Presl) 10:1, ekstrakt z nasion kozieradki standaryzowany na 2,5% saponiny (Trigonella foenum-graecum) (Fenugreek) Fenufibers™, ekstrakt z białej fasoli (Phaseolus vulgaris) o aktywności hamującej α-amylazę 20000 jednostek/g Fabenol® Max, ekstrakt z liści morwy białej (Morus alba) 10:1, ekstrakt z liści bazylii azjatyckiej (Ocimum sanctum) 10:1 standaryzowany na 5% kwasu ursolowego, ekstrakt z korzenia berberysu 10:1 (Berberis aristata), cynk (glukonian cynku), Chrom (Pikolinian chromu), kapsułka roślinna Vcaps® (hydroksypropylometyloceluloza – składnik otoczki).
PORCJA DZIENNA (3 kapsułki) ZAWIERA:
✓ Ekstrakt z gurmar (Gymnema sylvestris) - 300mg;
- w tym: 25% kwas gymnemowy - 75mg;
✓ Ekstrakt z kory cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum verum J. Presl) 10:1 - 225mg;
✓ Ekstrakt z nasion kozieradki (Trigonella foenum-graecum) - 150mg;
- w tym: 2,5% saponiny - 3,75mg;
✓ Ekstrakt z białej fasoli (Phaseolus vulgaris) hamującej α-amylazę 20000 jedn./g - 300mg;
✓ Ekstrakt z liści morwy białej (Morus alba) 10:1 - 600mg;
✓ Ekstrakt z liści bazylii azjatyckiej (Ocimum sanctum) 10:1 - 300mg;
- w tym: 5% kwas ursolowy - 15mg;
✓ Ekstrakt z korzenia berberysu 10:1 (Berberis aristata) - 300mg;
✓ Cynk (glukonian cynku) - 15mg (150%*);
✓ Chrom (Pikolinian chromu) - 600µg (1500%*);
* RWS- Referencyjna Wartość Spożycia.
PORCJA DO SPOŻYCIA ZALECANA W CIĄGU DNIA:
Przyjmować 3 kapsułki jeden raz dziennie, lub zgodnie z zaleceniami lekarza posiadającego wiedzę żywieniową.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w miejscu chłodnym (5-25°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem słonecznym.
90 kapsułek vege
KOD PRODUKTU EAN:
5903351713481
NOTA PRAWNA:
Wiele wysiłku i starań kosztowało nas przygotowanie informacji dotyczących tego produktu tak, by wyczerpywały zagadnienie i były poprawne. Niemniej jednak, nie możemy zagwarantować, że opracowane dane nie zawierają błędów i pomyłek, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości prosimy o kontakt - postaramy się uzupełnić dane i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Kopiowanie oraz rozpowszechnianie treści serwisu (opisy, zdjęcia, grafiki, tabele, materiały graficzne i inne dane) jest zabronione. Podstawa prawna: ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)
PRODUCENT:

Firma WISH Group właściciel marki WISH Phamraceutical zajmuje się produkcją oraz sprzedażą suplementów diety, witamin i produktów ekologicznych. Innowacyjne podejście, zaawansowane laboratorium badawcze oraz umiejętne wykorzystanie siły naturalnych substancji sprawiły, że zaufało nam już tysiące klientów, a ich grono stale się powiększa.
Jesteśmy firmą z ugruntowaną pozycją na rynku suplementów diety w Polsce. Cieszymy się dużym zaufaniem naszych Klientów czego efektem jest stale rosnąca sprzedaż. Nadrzędnym celem naszej działalności jest maksymalne zadowolenie naszych klientów, dlatego oferujemy sprawdzone i bezpieczne suplementy.
Na rynku czeka cała moc suplementów diety i preparatów witaminowych. Dlatego nierzadko bywa, że wybór tej jednej marki jest trudny. Jednak WISH Pharmaceutical jest odpowiedzią na wszystkie Twoje wątpliwości:
• innowacyjne receptury – stale poszukujemy nowych rozwiązań – tak, by suplementacja z WISH Pharmaceutical przynosiła jeszcze lepsze rezultaty,
• maksymalne dawki składników aktywnych – tak, aby produkt był jeszcze bardziej efektywny zachowując przy tym wszystkie normy zgodne z prawem
• doskonały stosunek jakości do ceny – stawiając na WISH Pharmaceutical, doskonale wiesz, za co płacisz i masz pewność, że inwestujesz w preparaty, które wszechstronnie wspomogą pracę Twojego organizmu.
• 100% sprawdzonych składników zaufanego pochodzenia – nasze suplementy i witaminy powstają pod ścisłą kontrolą, a jakość wszystkich elementów, które je tworzą jest dla nas priorytetem, wyszystkie nasze produkty spełniają standardy GMP (Good Manufacturing Practices), GHP (Good Hygienic Practice) i HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) zgodne z normami UE (numer wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej: HŻ.P-422-27-7597).
Dane techniczne
Produkty z upraw tradycyjnych | Tak |
Produkty EKO / BIO / ORGANIC | Nie |