533 330 950

Kurkuma BCM-95 (CURCUGREEN®) z piperyną (BIOPERINE®) 60 kaps / KenayAG

Dostępność: PRODUKT DOSTĘPNY
Wysyłka w: 1-3 dni roboczych
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 69,99 zł

Cena regularna:

69.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Do darmowej dostawy pozostało: 249,00 zł

Producent: KENAY AG
Kod produktu: 4664-129E1

Opis

Kurkuma BCM-95 (CURCUGREEN®) z piperyną (BIOPERINE®) to wysokiej jakości formuła zawierająca 100% czystego ekstraktu kurkumy z kłącza Curcuma longa, standaryzowanego na min. 95% kurkuminoidów, oraz czarnego pieprzu, który zapewnia jeszcze lepszą biodostępność. Związki zawarte w formule umożliwiają istotne zwiększenie zdolności obronnych organizmu oraz wykazują silne działanie przeciwzapalne, przeciwmiażdżycowe, przeciwnowotworowe i przeciwalergiczne. Formuła charakteryzuje się bardzo wysoką bioaktywnością, przyswajalnością oraz silnym działaniem antyoksydacyjnym. BCM-95 wprawdzie nie posiada certyfikatu organicznego, ale uprawa surowca spełnia standardy organiczne. Produkt wegański, naturalny, wyprodukowany w duchu tzw. czystej etykiety (eng. clean label), nie zawierający wypełniaczy, ani żadnych syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących.

Czarny pieprz ułatwia wchłanianie substancji aktywnych roślin oraz składników pokarmowych. W ten sposób ułatwiona jest tzw. biodostępność tych związków, a szczególnie aminokwasów, witaminy A, witaminy B6, selenu, resweratrolu oraz kurkuminy. Pieprz czarny wspomaga także utrzymanie prawidłowej wagi.

BCM-95® jest licencjonowanym znakiem towarowym Arjuna Natural Ltd., Indie
Curcugreen® jest zarejestrowanym znakiem towarowym Arjuna Natural Ltd., Indie
BIOPERINE® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy SABINSA



KOD PRODUKTU EAN: 5900672154436
  

    




KURKUMA BCM95

WŁAŚCIWOŚCI I DZIAŁANIE


Kurkuma jest związkiem bioaktywnym z grupy polifenoli, występującym w bylinie z rodziny imbirowatych – (Curcuma longa), nazywanej też ostryżem długim lub szafranem indyjskim. Rośnie w Indiach i innych krajach o gorącym klimacie. Już od tysięcy lat spożywa się jej kłącze, które nadaje wyjątkowy i rozpoznawalny smak oraz aromat potrawom z tego regionu.

Obecnie kurkuma i jej właściwości lecznicze są najczęstszym przedmiotem badań naukowych w instytutach na całym świecie wśród naturalnych produktów pochodzenia roślinnego.

National Center for Biotechnology Information na swoich stronach przedstawia ponad 3000 publikacji naukowych, które pojawiły się w ostatnich latach na podstawie badań in vitro, na zwierzętach i ludziach, gdzie udowodniono jej silne właściwości farmakologiczne m.in. przeciwzapalne, przeciwwirusowe, antybakteryjne, przeciwnowotworowe, antyoksydacyjne, antyseptyczne, radioochronne i kardioochronne.

Substancja aktywną, której kurkuma zawdzięcza swoje niezwykłe działanie jest kurkumina. Odpowiada ona również za intensywny kolor tej przyprawy. Kurkumina, jako bardzo silny przeciwutleniacz, chroni organizm przed działaniem wolnych rodników, które uszkadzając komórki, przyspieszają procesy starzenia i zwiększają ryzyko rozwoju chorób nowotworowych. Warto wiedzieć, że obecna w kurkumie kurkumina jest naturalnym antybiotykiem, a także korzystnie wpływa na układ nerwowy.

Spośród najważniejszych związków aktywnych kurkumy warto wymienić również olejki eteryczne (w tym m.in. tumeron), które pobudzają wydzielanie żółci i zapobiegają wzdęciom, oraz witaminy (C, E, K i B) i sole mineralne (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód i cynk)

Kurkumina wspomaga układ nerwowy i pracę mózgu

Współczesne tempo życia i warunki środowiskowe sprzyjają rozwojowi depresji. Jej leczenie jest zazwyczaj skomplikowane i długotrwałe, zaś najlepsze efekty przynoszą terapie holistyczne. Badania dowodzą, że wśród substancji, które można wykorzystać we wspomaganiu leczenia, kurkumina wykazuje obiecującą skuteczność jako silny naturalny antyoksydant o działaniu przeciwzapalnym. Istnieje przypuszczenie, że działa ona przeciwdepresyjnie dzięki hamowaniu enzymu monoaminooksydazy.

Najświeższe badania dowodzą, iż pozytywny wpływ kurkuminy na układ nerwowy polega na tym, że stymuluje ona proces neurogenezy, czyli powstawania nowych komórek nerwowych, zwłaszcza w korze czołowej i w hipokampie.

Jak przekonują niemieccy naukowcy z Instytutu Medycyny i Neurofizjologii w Julich na łamach pisma "Stem Cell Research and Therapy" kurkumina może przyspieszać procesy naprawcze w ludzkim mózgu. Wszystko za sprawą zawartości tumeronu - związku, który pobudza namnażanie i różnicowanie macierzystych komórek nerwowych w mózgu oraz może wspomóc naprawę mózgu po chorobie lub urazie. Naukowcy przypuszczają, że w przyszłości tumeron będzie można wykorzystać w leczeniu choroby Alzheimera, Parkinsona, czy udaru mózgu.

Podobnego odkrycia dokonał wcześniej, bo w 2007 roku, doktor Milan Fiala z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Los Angeles. W periodyku "Proceedings of the National Academy of Sciences" przekonywał, że substancja o nazwie BDMC (aktywny składnik kurkuminoidów - naturalnych substancji występujących w kłączach ostryżu) stymuluje system immunologiczny do niszczenia białek, których złogi utrudniają przewodzenie sygnałów nerwowych w pewnych obszarach w mózgu, wywołując u chorych zaburzenia pamięci i osobowości. Złogi te odpowiedzialne są także za obumieranie neuronów. Badania dają więc nadzieję, że odkryta substancja zostanie wykorzystana do leczenia chorych na Alzheimera.

Kurkumina wykazuje silne właściwości antynowotworowe

Kurkumina uznana została jako silny naturalny środek przeciwnowotworowy m.in. przez największy na świecie Instytut ds. Nowotworów (National Cancer Institute), który wydał od czasów Nixona ponad 90 miliardów dolarów na badania i leczenie nowotworów, a dane tej instytucji uchodzą za najbardziej wiarygodne na świecie.

Wiele z przeprowadzonych przez nich badań dowodzi, że kurkumina mająca silne działanie przeciwzapalne i przeciwutleniające, może być przydatna w profilaktyce oraz leczeniu nowotworów takich jak; nowotwór skóry, płuca, jamy ustnej, głowy, szyi, przełyku, żołądka, wątroby, trzustki, jelita cienkiego, okrężnicy, pęcherza moczowego, prostaty, gruczoły piersiowego, szyjki macicy, oraz chłoniaków.

Na przykład, w badaniu przeprowadzonym na zwierzętach chorych na nowotwór skóry kurkumina zmniejszyła wielkość guzów o 30% a częstotliwość ich występowania o 87% w porównaniu z grupą kontrolną. Z kolei u pacjentów z polipami jelita, będącymi stanem przedrakowym, którym przez 6 miesięcy podawano kurkuminę, liczba polipów spadła przeciętnie o 60% a ich rozmiar zmniejszył się o połowę. Inni naukowcy odkryli, że u myszy z rakiem piersi kurkumina hamuje przerzut do płuc. Okazało się także, że kurkumina wspomaga działanie taxolu, leku stosowanego w leczeniu raka piersi - dzięki niej kuracja jest mniej toksyczna dla organizmu, a przy tym skuteczniejsza.

Kurkuma pomocna w leczeniu chorób tarczycy

Stan zapalny zawsze towarzyszy Hashimoto, co też ma odzwierciedlenie w nazwie choroby – Hashimoto’s thyroiditis albo po polsku zapalenie tarczycy Hashimoto. W każdej chorobie autoimmunologicznej obecne jest nieszczelne jelito. W niektórych przypadkach Hashimoto może towarzyszyć zatrucie metalami ciężkimi. Kurkuma pomoże zredukować stan zapalny organizmu, uszczelnić jelito, a także pomaga w detoksyacji organizmu z metali ciężkich.

Badania pokazały, że kurkumina, która jest aktywnym składnikiem kurkumy wykazuje obiecujące działanie u osób z Hashimoto.

 Kurkumina wzmacnia barierę jelitową i tym samym chroni organizm przed inwazją bakteryjną i może pomóc wyleczyć nieszczelne jelito.

Według badań przeprowadzonych w 2004 roku przez journal Food Chemistry and Toxicology” kurkumina obniża skutki działania hepatotoksycznych związków, takich jak arsen, kadm, chrom, miedź, ołów i rtęć, zapobiega zmianom histologicznym, peroksydacji lipidów i niedoborowi glutationu, a także utrzymuje poziom innych enzymów niezbędnych do detoksykacji. Ponadto kurkumina zapobiega dysfunkcji mitochondriów.”

 Kurkumina wykazuje działanie przeciwrakowe poprzez hamowanie aktywności komórek rakowych w tarczycy.

 Kurkumina wykazuje działanie ochraniające i zapobiega zmianom genetycznym i innym objawom ubocznym po napromieniowaniu tarczycy, używanym w leczeniu choroby Gravesa- Basedowa.

 Właściwości przeciwzapalne kurkuminy mogą pomóc w regulacji układu immunologicznego. Przeciwzapalna działalność kurkuminy polega na regulacji cytokin Th-1 (TNF-A, IL-1,2,6,8,12), które są nadreaktywne w Hashimoto. Kurkumina wpływa także na redukcję stanu zapalanego w stawach w chorobie autoimmunologicznej z Th-1 aktywacją, jaką jest reumatoidalne zapalenie stawów. Dodatkowo, wpływa korzystnie, poprzez efekt przeciwzapalny, na wiele chorób przewodu pokarmowego.  Poprawę zanotowano w chorobie Crohna (Th-1), wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego (Th-2) i zespole drażliwego jelita.

Kurkumina wspomaga układ trawienny

Za choroby przewodu pokarmowego, takie jak: ostry lub przewlekły nieżyt żołądka czy wrzody żołądka i dwunastnicy, odpowiada przede wszystkim bakteria Helicobacter pylori. Niestety w tym przypadku nie ma łatwych sposobów leczenia, dlatego że ta bakteria jest wyjątkowo odporna i rozwija się u niej szybko oporność na coraz silniejsze leki. Jak pokazują badania, kurkumina hamuje 65 szczepów tej bakterii i wpływa na naprawę komórek przez nie zainfekowanych. Wiele eksperymentów potwierdziło ponadto, że kurkumina pobudza wydzielanie mucyny, która tworzy na błonach śluzowych warstwę ochronną. Ponadto, olejki eteryczne zawarte kurkuminie zapobiegają wzdęciom, odbijaniu, oraz działają wiatropędnie.

Kurkumina wzmocnia system odpornościowy

Zdaniem naukowców z Oregon State University (USA) oraz uniwersytetu w Kopenhadze (Dania) kurkumina wzmacnia odporność i wspomaga organizm w zapobieganiu i leczeniu wielu infekcji bakteryjnych (w tym gruźlicy), oraz wirusowych i grzybiczych (w tym wywołujących kandydozę). Kurkumina podnosi bowiem poziom peptydu, który chroni organizm przed zainfekowaniem. Działanie kurkuminy wspomagają olejki eteryczne kurkumy – one również mają właściwości przeciwbakteryjne.

Kurkumina ogranicza stany zapalne

Badania naukowe pokazują, że proces zapalny leży u podłoża wielu chorób, zwłaszcza przewlekłych – takich jak: choroby neurodegeneracyjne, choroby sercowo-naczyniowe, schorzenia płuc, choroby metaboliczne, choroby autoimmunologiczne i nowotworowe.

Specjaliści opisujący właściwości kurkuminy niemal jednomyślnie podkreślają, że kurkumina to naturalna substancja o najpotężniejszym działaniu przeciwzapalnym. Wpływa na hormony biorące udział w reakcjach zapalnych – obniża poziom histaminy i podwyższa produkcję kortyzonu, hamuje też działanie białek odpowiedzialnych za rozwój procesów zapalnych w organizmie. Co szczególnie istotne, przyjmowanie kurkuminy długoterminowo, w przeciwieństwie do leków syntetycznych, nie wiąże się z żadnymi skutkami ubocznymi.

Kurkumina wspomaga układ sercowo-naczyniowy

Choroby sercowo-naczyniowe są główną przyczyną zgonów na świecie. Do najważniejszych przyczyn tych schorzeń należą zwężenie i stwardnienie tętnic. Kurkumina dzięki właściwościom przeciwzapalnym, przeciwutleniającym i hamującym białka inicjujące krzepnięcie krwi pomaga w bezpieczny sposób zapobiegać zatykaniu się tętnic zmniejszając ryzyko miażdżycy (arteriosklerozy).

Powszechnie wiadomo, jak istotny dla zdrowia jest prawidłowy poziom cholesterolu we krwi. W badaniach naukowych opisano pozytywny wpływ kurkuminy na równowagę cholesterolową w organizmie. Jest ona w stanie zmniejszyć poziom całkowitego cholesterolu o 21%, a LDL (czyli „złego” cholesterolu) – o 42%. Stymuluje także wzrost cholesterolu HDL („dobrego” cholesterolu) – o 50%. Dzięki swojemu działaniu przeciwzapalnemu kurkumina hamuje też aktywność enzymów wątrobowych, obniża poziom markerów zapalnych, za to wspomaga regenerację tkanek układu sercowo-naczyniowego. Kurkumina jest więc bardzo pożądana w profilaktyce miażdżycy.

Kurkumina obniża poziom cukru we krwi

Cukrzyca jest przewlekłą chorobą, na którą cierpi wiele osób w Polsce i na świecie. Wiąże się z przykrymi objawami, zwiększa ryzyko chorób sercowo-naczyniowych i udaru mózgu. Jest też jedną z głównych przyczyn niewydolności nerek i może mieć negatywny wpływ na wzrok.

Organizm wykorzystuje cukier we krwi jako paliwo do różnych działań komórkowych. Za poziom cukru i transfery krwi do komórek mięśni, tłuszczu i wątroby odpowiada produkowana przez trzustkę insulina. Jak udowodniono w badaniach, kurkumina pomaga w regulowaniu poziomu cukru we krwi, przyczynia się też do zatrzymania wzrostu i namnażania komórek tłuszczowych, które produkują odpowiedzialne za stany zapalne cytokiny. Naukowcy wskazują też, że przyjmowanie kurkuminy przyśpiesza przemianę materii, co jest korzystne dla cukrzyków. Pomaga też uchronić się przed schorzeniami spowodowanymi cukrzycą, takimi jak: niszczenie tkanki oka, uszkodzenie mózgu, bóle nerwów oraz choroby serca.

Kurkumina wspiera wątrobę i drogi żółciowe

Kurkumina działa żółciotwórczo, przeciwzapalnie, rozkurczowo i bakteriobójczo, jest zatem doskonała w leczeniu oraz profilaktyce chorób dróg żółciowych i wątroby, np. przewlekłego wirusowego zapalenie wątroby typu B lub C, raka wątroby, marskości wątroby. Kamienie żółciowe to złogi powstające w drogach żółciowych w wyniku wytrącenia składników żółci oraz innych substancji składowych. Kurkumina może pobudzić wątrobę do zwiększonego wytwarzania żółci, ułatwiając jej przepływ w przewodach żółciowych. Dodatkowo wznawia naturalną kurczliwość pęcherzyka żółciowego i wpustu do dwunastnicy. Dzięki czynnym związkom kurkumina niszczy bakterie znajdujące się w wątrobie i likwiduje wywoływane przez nie stany zapalne. Ponadto zwiększa zdolność wątroby do usuwania toksyn dzięki stymulacji różnych enzymów.

Kurkumina wspiera układ kostno-stawowy

Zwyrodnieniowa choroba stawów rozwija się powoli, wskutek zaburzenia jakości i ilości chrząstki stawowej. Najczęściej atakuje ona kręgosłup, kolana, biodra i stawy rąk oraz stóp. Liczne badania wykazały, że kurkumina jest bezpiecznym i skutecznym wsparciem w tym schorzeniu. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym substancja ta wpływa na zmniejszenie odczuwanego bólu i podnosi sprawność stawów, bo niweluje ich sztywność. Większa sprawność fizyczna bez skutków ubocznych – kurkumina zdaje się zapewniać właśnie taki efekt.

Kurkumina w walce z alergiami i astmą

Kurkumina może skutecznie pomagać mierzyć się z alergiami, astmą o podłożu alergicznym i katarem siennym ze względu na właściwości udrażniające i modelujące reakcje obronne organizmu. Badania naukowe dowodzą, że substancja ta wykazuje działanie jak leki przeciwhistaminowe – jest w stanie znacznie zmniejszyć skurcz dróg oddechowych i ich nadmierną reakcję. Ekstrakt z kurkumy może też hamować aktywację reakcji alergicznych, znacząco łagodzi także alergiczne zapalenie spojówek, objawiające się obrzękiem i bolesnym zaczerwienieniem. W przypadku osób cierpiących z powodu dolegliwości alergicznych szczególnie istotne jest także jak najniższe ryzyko skutków ubocznych – pod tym względem stosowanie naturalnej kurkuminy, charakteryzującej się niską toksycznością, jest całkowicie bezpieczne.

Kurkumina w leczeniu AIDS

Zespół nabytego niedoboru odporności (AIDS) jest spowodowany przez infekcję wirusem ludzkiego niedoboru odporności (HIV). Istnieją sposoby, aby opóźniać jej postępy tak, by stała się chorobą przewlekłą. Ważną rolę w rozwoju zakażenia AIDS odgrywają wolne rodniki. Silne właściwości przeciwutleniające kurkuminy mogą wspomagać opóźnianie postępu choroby.

Z badań laboratoryjnych wynika, że kurkumina blokuje enzymy – niektóre białka wydzielane przez komórki zakażone wirusem, używane przez HIV do zainfekowania innych komórek i ich namnażania. Kurkumina może pomóc chorym na AIDS dzięki swym właściwościom hamującym mikroorganizmy, które mogą powodować poważne infekcje bakteryjne i grzybicze. Dla pacjentów z problemami z odpornością ochrona przed drobnoustrojami może być sprawą życia i śmierci.

Kurkumina wspiera osoby uprawiające sport

Kurkumina zwiększa wydolność organizmu przy intensywnym wysiłku fizycznym. Przyczynia się do zmniejszenia bólu towarzyszącego ćwiczeniom, poprawia kondycję stawów i korzystnie wpływa na metabolizm. Nie tylko hamuje degradację komórek mięśni, ale też stymuluje ich wzrost, zapobiega pęknięciom, oraz zmniejsza przewlekłe zmęczenie organizmu. Kurkumina przyśpiesza też spalanie tkanki tłuszczowej i to bez skutków ubocznych.

Kurkumina w chorobach oczu

Wstępne badania wykazały także korzystny wpływ kurkuminy przy leczeniu zespołu suchego oka, zapaleniu spojówek, jaskry, retinopatii niedokrwiennej.

ZALETY I DZIAŁANIE:

➜ Jedna z najsilniejszych naturalnych substancji bioaktywnych
➜ Doskonała wchłanialność i przyswajalność
➜ Neutralizuje wolne rodniki tlenowe
➜ Wspiera pracę układu nerwowego
➜ Wzmaga działanie kwasów DHA - Omega 3
➜ Wspiera funkcjonowanie mózgu
➜ Przeciwdziała demencji
➜ Posiada silne działanie przeciwzapalne
➜ Wspiera układ sercowo-naczyniowy
➜ Wspiera układ kostno-stawowy
➜ Zapobiega wadom wrodzonym płodu
➜ Wspiera układ odpornościowy
➜ Wykazuje działanie antynowotworowe
➜ Niszczy bakterie i wirusy

➜ Nie zawiera syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących
➜ Nie zawiera żadnych szkodliwych rozpuszczalników
➜ Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie (GMO)
➜ Nie zawiera glutenu, laktozy, cukru, żelatyny, alergenów

GŁÓWNE CECHY PRODUKTU: 
 
Produkt NATURALNY:  TAK
Produkt EKOLOGICZNY:  NIE
Produkt WEGETARIAŃSKI:  TAK
Produkt WEGAŃSKI:  TAK
Produkt BEZGLUTENOWY:  TAK
Produkt BEZLAKTOZOWY:  TAK
Produkt BEZ GMO:  TAK

SKŁAD:

Ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma longa L.) standaryzowany na zawartość kurkuminoidów: 95%; zawierający lotny związek ar-turmeron; ekstrakt z nasion czarnego pieprzu (Piper nigrum L.) standaryzowany na zawartość piperyny: 95%; kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza.  

PORCJA DZIENNA (2 kapsułki) ZAWIERA:

Ekstrakt z kłącza kurkumy /BCM-95®/ (Curcuma longa) - 750 mg.  
   w tym: kurkuminoidów: 95% - 712,5 mg.
Ekstrakt z owoców czarnego pieprzu /BIOPERINE® - 10 mg.
w tym: piperyny: 95% - 9,5 mg.

PORCJA DO SPOŻYCIA ZALECANA W CIĄGU DNIA:

2 razy dziennie po 1 kapsułce, najlepiej z posiłkiem, lub zgodnie z zaleceniami lekarza posiadającego wiedzę żywieniową.

UWAGI:

Przechowywać w miejscu chłodnym (15-25°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem słonecznym. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik (substytut) zrównoważonej diety. Najważniejsza jest bowiem zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia!
 
Ze względu na wymogi prawne, jesteśmy zobowiązani do następujących wskazówek:
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

NOTA PRAWNA:

Wiele wysiłku i starań kosztowało nas przygotowanie informacji dotyczących tego produktu tak, by wyczerpywały zagadnienie i były poprawne. Niemniej jednak, nie możemy zagwarantować, że opracowane dane nie zawierają błędów i pomyłek, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości prosimy o kontakt - postaramy się uzupełnić dane i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Kopiowanie oraz rozpowszechnianie treści serwisu (opisy, zdjęcia, grafiki, tabele, materiały graficzne i inne dane) jest zabronione. Podstawa prawna: ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)

OPAKOWANIE:

60 kapsułek

PRODUCENT/DYSTRYBUTOR:


KenayAG, A.Grzegorek i Wspólnicy Sp.J.


KENAY A. Grzegorek i Wspólnicy Spółka Jawna jest firmą zajmującą się importem, produkcją i dystrybucją suplementów diety. Swoją pozycję na polskim rynku kształtujemy już od 1991 roku i z radością stwierdzamy, że sukcesywnie przybywa osób zainteresowanych zdrowym, mądrym i aktywnym trybem życia.

Od wielu lat obserwujemy światowy rynek suplementów diety zarówno poprzez uczestniczenie w międzynarodowych targach, analizę fachowej literatury jak i poprzez rozwijanie współpracy z naszymi wieloletnimi partnerami na całym świecie. W ten sposób staramy się zapewnić naszym klientom dostęp do najnowszych i najciekawszych produktów w dziedzinie suplementów diety oraz superfoods.

Wiemy jak ważne jest zdrowie dla każdego z nas i dbanie o wysoką jakość codziennego życia i właśnie kierując się tym przekonaniem dokładamy wszelkich starań, aby nasi klienci mogli przy pomocy oferowanych przez nas produktów jak najlepiej zadbać tak o zdrowie jak i codzienne życie. Ambicją naszą jest umożliwienie Państwu dokonania u nas zakupu najlepszych suplementów diety obecnie dostępnych na świecie.

Regułą i absolutną podstawą naszej działalności jest wnikliwa weryfikacja każdego producenta, stosowanych przez niego technologii, kontroli jakości używanych surowców do produkcji i produktu końcowego. Zaletą oferowanych Państwu suplementów diety jest niewątpliwie fakt, że zawierają one składniki pochodzenia naturalnego, w dużej mierze z upraw ekologicznych.  

 

Dane techniczne

Produkty z upraw tradycyjnych Tak
Produkty EKO / BIO / ORGANIC Nie

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl