Witamina C Liposomalna 150 g. proszku / Dr. Jacobs
Cena regularna:
towar niedostępny

Do darmowej dostawy pozostało: 249,00 zł
Opis
Witamina C Liposomalna Dr. Jacob’s to unikalna formuła w postaci proszku, która łączy w sobie najwyższej jakości witaminę C z dzikiej róży i wiśni acerola z naturalną matrycą fosfolipidów oraz cynkiem. Takie połączenie daje efekt synergii (współdziałania) wszystkich składników aktywnych, oraz znacząco zwiększa biodostępność. Wszystkie te substancje odżywcze wywierają bardzo pozytywny wpływ na organizm, a w szczególności na układ sercowo-naczyniowy, nerwowy oraz odpornościowy, tworząc w organizmie naturalną barierę ochronną przed wolnymi rodnikami, wirusami, bakteriami i zmianami nowotworowymi. Ponadto znacząco poprawia przyswajalność żelaza oraz produkcję kolagenu. Witamina C Liposomalna Dr. Jacob’s ma przyjemny owocowy smak i jest polecana zarówno dorosłym jak i dzieciom. Produkt wegański, naturalny, nie zawierający laktozy, glutenu ani żadnych syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących.
Technologia liposomalna polega na zamykaniu kwasu askorbinowego w liposomach, czyli mikroskopijnych kapsułkach fosfolipidowych, które z jelita cienkiego przedostają się wprost do krwioobiegu. Ochrona fosfolipidów sprawia, że cenna zawartość liposomów jest chroniona przed: enzymami, sokami trawiennymi i żółcią. Dzięki temu liposomy docierają do wszystkich komórek układu krwionośnego i dopiero tam uwalniają witaminę C. I właśnie dlatego liposomalna witamina C potrafi się wchłonąć aż w 95 procentach, w przeciwieństwie do tradycyjnej witaminy C, która wchłania się jedynie w 60 procentach. Porównywalną wchłanialność mają obecnie jedynie wlewy dożylne witaminy C. Co ciekawe w przypadku leczenia ostrego zespołu wirusowego jeden gram połkniętej liposomalnej witaminy C ma takie samo działanie, co 5-10 razy większa dawka podawanego dożylnie preparatu. Dodatkowo plusem jest to, że liposomalna witamina C nie ma negatywnego wpływu na żołądek.
Liposomy posiadają zdolność do transportowania zarówno wody, jak i substancji tłuszczowych, co czyni je idealnym systemem transportującym substancje potrzebne komórkom naszego organizmu. Mają postać pęcherzyków o wielkości 0,01-1 mikrometrów wypełnionych wodą (lub wodnym roztworem), otoczonych podwójną warstwą lipidową o grubości ok. 5 nanometrów stąd nazywane są też pęcherzykami fosfolipidowymi. Ich otoczka zbudowana jest analogicznie do błon biologicznych.
Witamina C Fosfolipidy Liposomalna Dr Jacobs to naturalny produkt z dzikiej róży, wiśni acerola oraz fosfolipidów słonecznikowych. Jedna porcja (1,7g / 1 miarka) produktu zawiera 200mg witaminy C z dzikiej róży i wiśni aceroli oraz 1g sproszkowanej dzikiej róży. Zawiera także cynk dla odporności i równowagi kwasowo-zasadowej. Fosfolipidy tworzą naturalną matrycę, w której witamina C oraz cynk mogą działać optymalnie. Oba składniki odżywcze wspierają normalne funkcjonowanie układu odpornościowego oraz wszystkie inne układy organizmu. Witamina C Fosfolipidy Dr. Jacob's wchłania się już w ustach.
KOD PRODUKTU EAN: 4041246501513
WITAMINA C W PROFILAKTYCE I LECZENIU
Witaminę C śmiało nazwać można molekułą życia. Jest ona jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów, który zapobiega procesom starzenia, poprawia pracę układu krążenia i działa przeciwnowotworowo.
Pytanie, które można a nawet trzeba sobie zadać, brzmi następująco: Z jakiego powodu medycyna akademicka, a w szczególności firmy farmaceutyczne, tak bardzo nie chcą, aby znane były fakty dotyczące witaminy C i towarzyszących jej bioflawonoidów? Otóż, informacje te są dość skutecznie skrywane przed opinią publiczną, ponieważ każdy myślący człowiek szybko dochodziłby do wniosku, że skoro witaminą C (kwas L-askorbinowy) w otoczeniu bioflawonoidów, można skutecznie leczyć chorych zainfekowanych wirusem Ebola, polio, oraz ptasiej grypy, jak również chorujących na szkorbut, gościec stawowy, nowotwory i schorzenia układu krążenia, to co może zdziałać w przypadku innych, nieco mniej niebezpiecznych patologii w rodzaju przeziębienia czy grypy?! Fundamentalny fakt jest taki, iż niedobór witaminy C powoduje drastyczny spadek liczby limfocytów T, na których to limfocytach opiera się działanie całego układu immunologicznego. A przecież to one tworzą pierwszą linię obrony w walce z wirusami, bakteriami, grzybami, oraz komórkami nowotworowymi, atakującymi nasz organizm.
Witamina C a układ odpornościowy
Witamina C pełni w ustroju niezwykle ważne funkcje, ale przede wszystkim wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Jest bowiem niezbędna dla prawidłowego przebiegu procesów fagocytozy (pochłaniania drobnoustrojów chorobotwórczych przez białe krwinki). Krwinki odżywione witaminą C działają energicznie i skutecznie, zaś słabo odżywione działają niemrawo, a przez to nieskutecznie.
W przypadku wystąpienia przeziębienia, grypy lub innej infekcji, oraz ogólnie w wielu problemach zdrowotnych, witamina C potrafi zdecydowanie skracać czas ich trwania. Funkcjonuje to w taki sposób, że witamina C stymuluje system immunologiczny, czyli inaczej mówiąc, pobudza wzrost i sprawność komórek odpornościowych, przede wszystkim tak zwanych limfocytów typu T i B. Zalecane dawki witaminy C 60-100 mg na dobę są zdecydowanie zbyt małe i są ustalane pod naciskiem lobbystów, którzy zarabiają wielkie pieniądze na chorobach. Powszechnie przecież wiadomo, że duże dawki witaminy C, oraz innych witamin i składników mineralnych, przyczyniają się znacząco do poprawy stanu zdrowia.
Witamina C wzmacnia także działanie przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne białych krwinek, ponieważ jest silnym w działaniu przeciwutleniaczem rozpuszczalnym w wodzie, co powoduje jej łatwe przenikanie do tych tkanek, które są bogate w wodę. Przenika ona do każdej komórki i hamuje rozwój grzybów, bakterii czy wirusów, które mogłyby ją opanować i rozpocząć akcję zmiany kodów genetycznych. Komórka pęka i obumiera, nie pozostawiając aktywnych wirusów, które mogłyby kontynuować niszczycielską działalność. Dlatego witamina C w trakcie kuracji oczyszczającej jest absolutnie niezbędna.
Witamina C a układ naczyniowy
Dwukrotny laureat nagrody Nobla, fizyk i biochemik, dr Linus Pauling, oraz twórca medycyny komórkowej dr Mathias Rath dowiedli, że istnieje ścisła zależność pomiędzy niskim poziomem witaminy C w organizmie, a procesem tworzenia się blaszki miażdżycowej, który prowadzi do nadciśnienia i choroby sercowo-naczyniowej!
Wykonali oni badania potwierdzające tą tezę min. na świnkach morskich, które podzielono na dwie grupy. Pierwszej grupie podawano pokarm bardzo ubogi w witaminę C, co w konsekwencji doprowadziło do powstania blaszki miażdżycowej i rozwoju choroby sercowo-naczyniowej. Drugiej grupie świnek podawano codziennie 40mg witaminy C na każdy kilogram ich masy ciała, co w zupełności zapobiegało powstawaniu płytki miażdżycowej, a tym samym choroby sercowo-naczyniowej. Warto dodać, że 40mg witaminy C w przypadku świnki morskiej, odpowiada 3000 mg (3g.) w przypadku człowieka.
Według dr Mathiasa Ratha brak witaminy C ewidentnie zwiększa ryzyko choroby wieńcowej, zaś poprzez zwiększone spożycie naturalnej witaminy C – od 3 do 10mg na dobę – można uzyskać odwrócenie procesów miażdżycy. Zwiększone spożycie tej witaminy, zwiększa także poziom „dobrego” cholesterolu HDL i usuwa nadmiar „złego” LDL. Jednocześnie, poprzez oddziaływanie na układ naczyniowy, witamina C chroni również mózg przed udarem!
Witamina C a choroby nowotworowe
Witamina C nie tylko pobudza wzrost i sprawność limfocytów, oraz białych ciałek krwi, tak ważnych w profilaktyce i leczeniu nowotworów, ale także stymuluje produkcję równie ważnego interferonu. Interferony to białka wytwarzane i uwalniane przez komórki ciała, jako odpowiedź na obecność patogenów (np. wirusy, bakterie, pasożyty jak również komórki nowotworowe) wewnątrz organizmu. Interferony zapewniają komunikacje pomiędzy komórkami ciała, w celu zwalczenia patogenów, poprzez uruchomienie mechanizmów obronnych systemu immunologicznego.
Badania in vitro przeprowadzone przez amerykańskich naukowców potwierdzają, że wysokie dawki witaminy C wykazują niemal 75% skuteczność niszczenia wielu linii komórek nowotworowych! Dr Hugh Riordan wykazał, że kiedy dawka jest wystarczająco duża, witamina C zmienia się z przeciwutleniacza w utleniacz. W rezultacie beztlenowe komórki rakowe zamierają po wystawieniu ich na działanie tlenu. Działanie to potwierdziły również liczne badania prowadzone początkiem lat 90-tych przez Narodowy Instytut Onkologiczny w Stanach Zjednoczonych. Według słów dr Gladys Block, specjalisty epidemiologa z Wydziału Zapobiegania Rakowi tegoż Instytutu, witamina C dowiodła swej wartości jako czynnik zapobiegający rakowi płuc, krtani, jamy ustnej, przełyku, żołądka, okrężnicy, odbytnicy, trzustki, pęcherza moczowego, szyjki macicy, śluzówki macicy, piersi, prostaty, oraz złośliwego guza mózgu u dzieci.
Witamina C kofaktorem reakcji biomolekularnych
Witamina C bierze udział w biosyntezie kolagenu – białka odpowiedzialnego za jędrność i elastyczność skóry, którego niedobór powoduje zmarszczki, rozstępy, szybsze starzenie się, oraz powstawanie żylaków! Wspiera także prawidłowe funkcjonowanie kości, chrząstek, zębów, oraz dziąseł, ponieważ wspomaga wchłanianie wapnia. Kolejną ważną funkcją witaminy C jest jej udział w syntezie karnityny i katecholamin. To niezbędne enzymy biorące udział w procesach energetycznych naszego organizmu. Dzięki tym substancjom organizm człowieka może spalać tłuszcze zapewniając odpowiedni poziom energii. Witamina C jest także zaangażowana w metabolizm cholesterolu do kwasów żółciowych. Dodatkowym efektem jej zażywania jest zwiększenie przyswajalności żelaza, ważnego w procesie budowy hemoglobiny - podstawowego składnika czerwonych krwinek.
Witamina C potężnym antyoksydantem
Jedną z podstawowych przyczyn starzenia się komórek, a zarazem organizmu, są tzw. wolne rodniki tlenowe i reaktywne formy tlenu (ROS), które uszkadzają (utleniają) końcówki łańcuchów DNA i RNA. Witamina C jest jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów - czyli przeciwutleniaczy, zapobiegającym działaniu szkodliwych czynników, takich jak wolne rodniki. Oprócz ochrony podstawowych cegiełek naszego organizmu chroni także łańcuchy niezbędnych cząstek organicznych takich jak białka i lipidy. Jej działanie redukujące stres oksydacyjny powinni docenić przede wszystkim palacze.
ZALETY I DZIAŁANIE:
✓ Unikalna formuła łącząca naturalną witaminę C z fosfolipidami i cynkiem
✓ Doskonała wchłanialność i przyswajalność
✓ Neutralizuje wolne rodniki tlenowe
✓ Wspiera pracę systemu immunologicznego
✓ Zapobiega rozwojowi chorób nowotworowych
✓ Zapobiega rozwojowi miażdżycy i chorób serca
✓ Spowalnia procesy starzenia
✓ Bierze udział w biosyntezie kolagenu
✓ Wspiera układ nerwowy zapobiegając rozwojowi depresji
✓ Ważna w profilaktyce i leczeniu cukrzycy
✓ Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
✓ Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
✓ Pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E
✓ Zwiększa przyswajanie żelaza
✓ Nie zawiera syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących
✓ Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie (GMO)
✓ Nie zawiera glutenu, laktozy, cukru
INFORMACJE DODATKOWE:
Produkt BEZGLUTENOWY: TAK
INFORMACJA O ALERGENACH:
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów
PORCJA DO SPOŻYCIA ZALECANA W CIĄGU DNIA:
Jedna do dwóch miarek proszku wsypana wprost do ust lub do koktajlu owocowego, soku, wody.
OPAKOWANIE:
150 gram netto
NOTA PRAWNA:
Wiele wysiłku i starań kosztowało nas przygotowanie informacji dotyczących tego produktu tak, by wyczerpywały zagadnienie i były poprawne. Niemniej jednak, nie możemy zagwarantować, że opracowane dane nie zawierają błędów i pomyłek, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości prosimy o kontakt - postaramy się uzupełnić dane i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Kopiowanie oraz rozpowszechnianie treści serwisu (opisy, zdjęcia, grafiki, tabele, materiały graficzne i inne dane) jest zabronione. Podstawa prawna: ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)
PRODUCENT:
Dr. Jacobs Niemcy
Firma Dr. Jacob‘s została założona w 1997r. przez doktorów medycyny Ludwiga Manfreda Jacoba oraz Karla Ottona Jacoba jako firma rodzinna. Od początku swego istnienia firma kładła nacisk na utrzymanie najwyższej jakości produktów i na innowacyjność. Dzięki temu na przestrzeni lat rozwinęła się tworząc naturalne produkty oparte na starych mądrościach i najnowszych zdobyczach wiedzy medycznej. Nazwa firmy nie jest chwytem marketingowym - doktorzy medycyny Ludwig Manfred Jacob i Karl Otto Jacob są faktycznymi twórcami firmy a zarazem produktów. Fachowość, zaplecze medyczne, rygorystyczne normy, szczegółowe badania, zarówno laboratoryjnie jak i klinicznie, oraz uczciwość gwarantują wyjątkowy charakter, a jednocześnie skuteczność i bezpieczeństwo produktów Dr. Jacob's. Sukces innowacyjnych receptur Dr. Jacob‘s polega przede wszystkim na wykorzystywaniu wzajemnego uzupełniania się działania biologicznego poszczególnych składników, co nazywane jest synergią.
Dr. Jacob’s, jako pierwsza firma w Niemczech, wprowadziła linię produktów odkwaszających opartych na cytrynianach, ze śladową ilością sodu a bogatych w potas. Od siedmiu lat jako jeden z pierwszych instytutów w Niemczech, Austrii oraz Szwajcarii bada właściwości zdrowotne owocu granatu. Dr. Jacob‘s Medical jest w pierwszej trójce producentów najlepszych produktów z granatu.
Naturalne składniki nadają produktom Dr. Jacob’s wyjątkowy charakter. Zawarte w nich składniki są dokładnie wyselekcjonowane i pochodzą z różnych krajów Europy, Ameryki Południowej oraz Azji. Praktycznie wszystkie preparaty są silnie skoncentrowane, co obniża ich cenę i sprawia, że wystarczają na długo.
W Polsce firma Dr. Jacob's z powodzeniem działa od 2009 roku. Produkty Dr. Jacob's zostały w naszym kraju bardzo dobrze przyjęte, gdyż coraz więcej osób, zawiedzionych tańszymi produktami "masowymi", poszukuje suplementów o wysokiej jakości i skuteczności.