533 330 950

Witamina C Liposomalna 150 g. proszku / Dr. Jacobs

Dostępność: PRODUKT DOSTĘPNY
Wysyłka w: 1-3 dni roboczych
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 55,49 zł

Cena regularna:

55.49
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Do darmowej dostawy pozostało: 249,00 zł

Producent: DR. JACOBS
Kod produktu: 50BB-9971F

Opis

Witamina C Liposomalna Dr. Jacob’s to unikalna formuła w postaci proszku, która łączy w sobie najwyższej jakości witaminę C z dzikiej róży i wiśni acerola z naturalną matrycą fosfolipidów oraz cynkiem. Takie połączenie daje efekt synergii (współdziałania) wszystkich składników aktywnych, oraz znacząco zwiększa biodostępność. Wszystkie te substancje odżywcze wywierają bardzo pozytywny wpływ na organizm, a w szczególności na układ sercowo-naczyniowy, nerwowy oraz odpornościowy, tworząc w organizmie naturalną barierę ochronną przed wolnymi rodnikami, wirusami, bakteriami i zmianami nowotworowymi. Ponadto znacząco poprawia przyswajalność żelaza oraz produkcję kolagenu. Witamina C Liposomalna Dr. Jacob’s ma przyjemny owocowy smak i jest polecana zarówno dorosłym jak i dzieciom. Produkt wegański, naturalny, nie zawierający laktozy, glutenu ani żadnych syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących.

Technologia liposomalna polega na zamykaniu kwasu askorbinowego w liposomach, czyli mikroskopijnych kapsułkach fosfolipidowych, które z jelita cienkiego przedostają się wprost do krwioobiegu. Ochrona fosfolipidów sprawia, że cenna zawartość liposomów jest chroniona przed: enzymami, sokami trawiennymi i żółcią. Dzięki temu liposomy docierają do wszystkich komórek układu krwionośnego i dopiero tam uwalniają witaminę C. I właśnie dlatego liposomalna witamina C potrafi się wchłonąć aż w 95 procentach, w przeciwieństwie do tradycyjnej witaminy C, która wchłania się jedynie w 60 procentach. Porównywalną wchłanialność mają obecnie jedynie wlewy dożylne witaminy C. Co ciekawe w przypadku leczenia ostrego zespołu wirusowego jeden gram połkniętej liposomalnej witaminy C ma takie samo działanie, co 5-10 razy większa dawka podawanego dożylnie preparatu.  Dodatkowo plusem jest to, że liposomalna witamina C nie ma negatywnego wpływu na żołądek.

Liposomy posiadają zdolność do transportowania zarówno wody, jak i substancji tłuszczowych, co czyni je idealnym systemem transportującym substancje potrzebne komórkom naszego organizmu. Mają postać pęcherzyków o wielkości 0,01-1 mikrometrów wypełnionych wodą (lub wodnym roztworem), otoczonych podwójną warstwą lipidową o grubości ok. 5 nanometrów stąd nazywane są też pęcherzykami fosfolipidowymi. Ich otoczka zbudowana jest analogicznie do błon biologicznych.


Witamina C Fosfolipidy Liposomalna Dr Jacobs to naturalny produkt z dzikiej róży, wiśni acerola oraz fosfolipidów słonecznikowych. Jedna porcja (1,7g / 1 miarka) produktu zawiera 200mg witaminy C z dzikiej róży i wiśni aceroli oraz 1g sproszkowanej dzikiej róży. Zawiera także cynk dla odporności i równowagi kwasowo-zasadowej. Fosfolipidy tworzą naturalną matrycę, w której witamina C oraz cynk mogą działać optymalnie. Oba składniki odżywcze wspierają normalne funkcjonowanie układu odpornościowego oraz wszystkie inne układy organizmu. Witamina C Fosfolipidy Dr. Jacob's wchłania się już w ustach.

KOD PRODUKTU EAN: 4041246501513 

 

WITAMINA C W PROFILAKTYCE I LECZENIU

Witaminę C śmiało nazwać można molekułą życia. Jest ona jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów, który zapobiega procesom starzenia, poprawia pracę układu krążenia i działa przeciwnowotworowo.

Pytanie, które można a nawet trzeba sobie zadać, brzmi następująco: Z jakiego powodu medycyna akademicka, a w szczególności firmy farmaceutyczne, tak bardzo nie chcą, aby znane były fakty dotyczące witaminy C i towarzyszących jej bioflawonoidów? Otóż, informacje te są dość skutecznie skrywane przed opinią publiczną, ponieważ każdy myślący człowiek szybko dochodziłby do wniosku, że skoro witaminą C (kwas L-askorbinowy) w otoczeniu bioflawonoidów, można skutecznie leczyć chorych zainfekowanych wirusem Ebola, polio, oraz ptasiej grypy, jak również chorujących na szkorbut, gościec stawowy, nowotwory i schorzenia układu krążenia, to co może zdziałać w przypadku innych, nieco mniej niebezpiecznych patologii w rodzaju przeziębienia czy grypy?! Fundamentalny fakt jest taki, iż niedobór witaminy C powoduje drastyczny spadek liczby limfocytów T, na których to limfocytach opiera się działanie całego układu immunologicznego. A przecież to one tworzą pierwszą linię obrony w walce z wirusami, bakteriami, grzybami, oraz komórkami nowotworowymi, atakującymi nasz organizm.

Witamina C a układ odpornościowy

Witamina C pełni w ustroju niezwykle ważne funkcje, ale przede wszystkim wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Jest bowiem niezbędna dla prawidłowego przebiegu procesów fagocytozy (pochłaniania drobnoustrojów chorobotwórczych przez białe krwinki). Krwinki odżywione witaminą C działają energicznie i skutecznie, zaś słabo odżywione działają niemrawo, a przez to nieskutecznie.

W przypadku wystąpienia przeziębienia, grypy lub innej infekcji, oraz ogólnie w wielu problemach zdrowotnych, witamina C potrafi zdecydowanie skracać czas ich trwania. Funkcjonuje to w taki sposób, że witamina C stymuluje  system immunologiczny, czyli inaczej mówiąc, pobudza wzrost i sprawność komórek odpornościowych, przede wszystkim tak zwanych limfocytów typu T i B. Zalecane dawki witaminy C 60-100 mg na dobę są zdecydowanie zbyt małe i są ustalane pod naciskiem lobbystów, którzy zarabiają wielkie pieniądze na chorobach. Powszechnie przecież wiadomo, że duże dawki witaminy C, oraz innych witamin i składników mineralnych, przyczyniają się znacząco do poprawy stanu zdrowia.

Witamina C wzmacnia także działanie przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne białych krwinek, ponieważ jest silnym w działaniu przeciwutleniaczem rozpuszczalnym w wodzie, co powoduje jej łatwe przenikanie do tych tkanek, które są bogate w wodę. Przenika ona do każdej komórki i hamuje rozwój grzybów, bakterii czy wirusów, które mogłyby ją opanować i rozpocząć akcję zmiany kodów genetycznych. Komórka pęka i obumiera, nie pozostawiając aktywnych wirusów, które mogłyby kontynuować niszczycielską działalność. Dlatego witamina C w trakcie kuracji oczyszczającej jest absolutnie niezbędna.

Witamina C a układ naczyniowy

Dwukrotny laureat nagrody Nobla, fizyk i biochemik, dr Linus Pauling, oraz twórca medycyny komórkowej dr Mathias Rath dowiedli, że istnieje ścisła zależność pomiędzy niskim poziomem witaminy C w organizmie, a procesem tworzenia się blaszki miażdżycowej, który prowadzi do nadciśnienia i choroby sercowo-naczyniowej!

Wykonali oni badania potwierdzające tą tezę min. na świnkach morskich, które podzielono na dwie grupy. Pierwszej grupie podawano pokarm bardzo ubogi w witaminę C, co w konsekwencji doprowadziło do powstania blaszki miażdżycowej i rozwoju choroby sercowo-naczyniowej. Drugiej grupie świnek podawano codziennie 40mg witaminy C na każdy kilogram ich masy ciała, co w zupełności zapobiegało powstawaniu płytki miażdżycowej, a tym samym choroby sercowo-naczyniowej. Warto dodać, że 40mg witaminy C w przypadku świnki morskiej, odpowiada 3000 mg (3g.) w przypadku człowieka.

Według dr Mathiasa Ratha brak witaminy C ewidentnie zwiększa ryzyko choroby wieńcowej, zaś poprzez zwiększone spożycie naturalnej witaminy C – od 3 do 10mg na dobę – można uzyskać odwrócenie procesów miażdżycy. Zwiększone spożycie tej witaminy, zwiększa także poziom „dobrego” cholesterolu HDL i usuwa nadmiar „złego” LDL. Jednocześnie, poprzez oddziaływanie na układ naczyniowy, witamina C chroni również mózg przed udarem!

Witamina C a choroby nowotworowe

Witamina C nie tylko pobudza wzrost i sprawność limfocytów, oraz białych ciałek krwi, tak ważnych w profilaktyce i leczeniu nowotworów, ale także stymuluje produkcję równie ważnego interferonu. Interferony to białka wytwarzane i uwalniane przez komórki ciała, jako odpowiedź na obecność patogenów (np. wirusy, bakterie, pasożyty jak również komórki nowotworowe) wewnątrz organizmu. Interferony zapewniają komunikacje pomiędzy komórkami ciała, w celu zwalczenia patogenów, poprzez uruchomienie mechanizmów obronnych systemu immunologicznego.

Badania in vitro przeprowadzone przez amerykańskich naukowców potwierdzają, że wysokie dawki witaminy C wykazują niemal 75% skuteczność niszczenia wielu linii komórek nowotworowych! Dr Hugh Riordan wykazał, że kiedy dawka jest wystarczająco duża, witamina C zmienia się z przeciwutleniacza w utleniacz. W rezultacie beztlenowe komórki rakowe zamierają po wystawieniu ich na działanie tlenu. Działanie to potwierdziły również liczne badania prowadzone początkiem lat 90-tych przez Narodowy Instytut Onkologiczny w Stanach Zjednoczonych. Według słów dr Gladys Block, specjalisty epidemiologa z Wydziału Zapobiegania Rakowi tegoż Instytutu, witamina C dowiodła swej wartości jako czynnik zapobiegający rakowi płuc, krtani, jamy ustnej, przełyku, żołądka, okrężnicy, odbytnicy, trzustki, pęcherza moczowego, szyjki macicy, śluzówki macicy, piersi, prostaty, oraz złośliwego guza mózgu u dzieci.

Witamina C kofaktorem reakcji biomolekularnych

Witamina C bierze udział w biosyntezie kolagenu – białka odpowiedzialnego za jędrność i elastyczność skóry, którego niedobór powoduje zmarszczki, rozstępy, szybsze starzenie się, oraz powstawanie żylaków! Wspiera także prawidłowe funkcjonowanie kości, chrząstek, zębów, oraz dziąseł, ponieważ wspomaga wchłanianie wapnia. Kolejną ważną funkcją witaminy C jest jej udział w syntezie karnityny i katecholamin. To niezbędne enzymy biorące udział w procesach energetycznych naszego organizmu. Dzięki tym substancjom organizm człowieka może spalać tłuszcze zapewniając odpowiedni poziom energii. Witamina C jest także zaangażowana w metabolizm cholesterolu do kwasów żółciowych. Dodatkowym efektem jej zażywania jest zwiększenie przyswajalności żelaza, ważnego w procesie budowy hemoglobiny - podstawowego składnika czerwonych krwinek.

Witamina C  potężnym antyoksydantem

Jedną z podstawowych przyczyn starzenia się komórek, a zarazem organizmu, są tzw. wolne rodniki tlenowe i reaktywne formy tlenu (ROS), które uszkadzają (utleniają) końcówki łańcuchów DNA i RNA. Witamina C jest jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów - czyli przeciwutleniaczy, zapobiegającym działaniu szkodliwych czynników, takich jak wolne rodniki. Oprócz ochrony podstawowych cegiełek naszego organizmu chroni także łańcuchy niezbędnych cząstek organicznych takich jak białka i lipidy. Jej działanie redukujące stres oksydacyjny powinni docenić przede wszystkim palacze.

ZALETY I DZIAŁANIE:

 Unikalna formuła łącząca naturalną witaminę C z fosfolipidami i cynkiem
Doskonała wchłanialność i przyswajalność
 Neutralizuje wolne rodniki tlenowe
 Wspiera pracę systemu immunologicznego
 Zapobiega rozwojowi chorób nowotworowych
 Zapobiega rozwojowi miażdżycy i chorób serca
 Spowalnia procesy starzenia
 Bierze udział w biosyntezie kolagenu
 Wspiera układ nerwowy zapobiegając rozwojowi depresji
 Ważna w profilaktyce i leczeniu cukrzycy
 Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
 Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
 Pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E
 Zwiększa przyswajanie żelaza
 
Nie zawiera syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących
 Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie (GMO)
 Nie zawiera glutenu, laktozy, cukru

INFORMACJE DODATKOWE:  

Produkt NATURALNY:  TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI:  TAK
Produkt WEGAŃSKI:  TAK
Produkt BEZGLUTENOWY:  TAK
Produkt BEZLAKTOZOWY:  TAK

INFORMACJA O ALERGENACH:

Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów

SKŁAD:

Owoc dzikiej róży Rosa canina (proszek, 60%), lecytyna słonecznikowa (12%), kwas askorbinowy (witamina C), substancja słodząca (ksylitol), węglan magnezu, ekstrakt z wiśni aceroli Malpighia emarginata (2%), dwutlenek krzemu, cytrynian cynku. 

 


PORCJA DO SPOŻYCIA ZALECANA W CIĄGU DNIA:

Jedna do dwóch miarek proszku wsypana wprost do ust lub do koktajlu owocowego, soku, wody.

OPAKOWANIE:

150 gram netto
 
UWAGI:

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem słonecznym. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik (substytut) zrównoważonej diety. Najważniejsza jest bowiem zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia!
 
Ze względu na wymogi prawne, jesteśmy zobowiązani do udzielenia następujących wskazówek:
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

NOTA PRAWNA:

Wiele wysiłku i starań kosztowało nas przygotowanie informacji dotyczących tego produktu tak, by wyczerpywały zagadnienie i były poprawne. Niemniej jednak, nie możemy zagwarantować, że opracowane dane nie zawierają błędów i pomyłek, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości prosimy o kontakt - postaramy się uzupełnić dane i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Kopiowanie oraz rozpowszechnianie treści serwisu (opisy, zdjęcia, grafiki, tabele, materiały graficzne i inne dane) jest zabronione. Podstawa prawna: ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)

PRODUCENT:
Dr. Jacobs Niemcy

Firma Dr. Jacob‘s została założona w 1997r. przez doktorów medycyny Ludwiga Manfreda Jacoba oraz Karla Ottona Jacoba jako firma rodzinna. Od początku swego istnienia firma kładła nacisk na utrzymanie najwyższej jakości produktów i na innowacyjność. Dzięki temu na przestrzeni lat rozwinęła się tworząc naturalne produkty oparte na starych mądrościach i najnowszych zdobyczach wiedzy medycznej. Nazwa firmy nie jest chwytem marketingowym - doktorzy medycyny Ludwig Manfred Jacob i Karl Otto Jacob są faktycznymi twórcami firmy a zarazem produktów. Fachowość, zaplecze medyczne, rygorystyczne normy, szczegółowe badania, zarówno laboratoryjnie jak i klinicznie, oraz uczciwość gwarantują wyjątkowy charakter, a jednocześnie skuteczność i bezpieczeństwo produktów Dr. Jacob's. Sukces innowacyjnych receptur Dr. Jacob‘s polega przede wszystkim na wykorzystywaniu wzajemnego uzupełniania się działania biologicznego poszczególnych składników, co nazywane jest synergią.

Dr. Jacob’s, jako pierwsza firma w Niemczech, wprowadziła linię produktów odkwaszających opartych na cytrynianach, ze śladową ilością sodu a bogatych w potas. Od siedmiu lat jako jeden z pierwszych instytutów w Niemczech, Austrii oraz Szwajcarii bada właściwości zdrowotne owocu granatu. Dr. Jacob‘s Medical jest w pierwszej trójce producentów najlepszych produktów z granatu.

Naturalne składniki nadają produktom Dr. Jacob’s wyjątkowy charakter. Zawarte w nich składniki są dokładnie wyselekcjonowane i pochodzą z różnych krajów Europy, Ameryki Południowej oraz Azji. Praktycznie wszystkie preparaty są silnie skoncentrowane, co obniża ich cenę i sprawia, że wystarczają na długo.

W Polsce firma Dr. Jacob's z powodzeniem działa od 2009 roku. Produkty Dr. Jacob's zostały w naszym kraju bardzo dobrze przyjęte, gdyż coraz więcej osób, zawiedzionych tańszymi produktami "masowymi", poszukuje suplementów o wysokiej jakości i skuteczności.

            

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl