533 330 950

Witamina C Liposomalna Dr Mercola 60 kaps. / Dr. Mercola

Dostępność: PRODUKT DOSTĘPNY
Wysyłka w: 1-3 dni roboczych
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 85,99 zł

Cena regularna: 93,99 zł

85.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 89,99 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Do darmowej dostawy pozostało: 249,00 zł

Producent: DR. MERCOLA
Kod produktu: 6C43-109D1

Opis

Witamina C Liposomalna Dr Mercola to unikalna formuła, która łączy w sobie wysokiej jakości witaminę C z naturalną matrycą fosfolipidów. Takie połączenie daje efekt synergii (współdziałania) wszystkich składników aktywnych oraz znacząco zwiększa biodostępność. Tak doskonałej jakości witamina C wywiera bardzo pozytywny wpływ na cały organizm, a w szczególności na układ sercowo-naczyniowy, nerwowy oraz odpornościowy, tworząc w organizmie naturalną barierę ochronną przed wolnymi rodnikami, wirusami, bakteriami i zmianami nowotworowymi. Ponadto witamina C znacząco poprawia przyswajalność żelaza oraz produkcję kolagenu. Produkt wegetariański, nie zawierający laktozy, glutenu, cukru, ani żadnych syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących.

Technologia liposomalna polega na zamykaniu kwasu askorbinowego w liposomach, czyli mikroskopijnych kapsułkach fosfolipidowych, które z jelita cienkiego przedostają się wprost do krwioobiegu. Ochrona fosfolipidów sprawia, że cenna zawartość liposomów jest chroniona przed: enzymami, sokami trawiennymi i żółcią. Dzięki temu liposomy docierają do wszystkich komórek układu krwionośnego i dopiero tam uwalniają witaminę C. I właśnie dlatego liposomalna witamina C potrafi się wchłonąć aż w 95 procentach, w przeciwieństwie do tradycyjnej witaminy C, która wchłania się jedynie w 60 procentach. Porównywalną wchłanialność mają obecnie jedynie wlewy dożylne witaminy C. Co ciekawe w przypadku leczenia ostrego zespołu wirusowego jeden gram połkniętej liposomalnej witaminy C ma takie samo działanie, co 5-10 razy większa dawka podawanego dożylnie preparatu.  Dodatkowo plusem jest to, że liposomalna witamina C nie ma negatywnego wpływu na żołądek.

Liposomy posiadają zdolność do transportowania zarówno wody, jak i substancji tłuszczowych, co czyni je idealnym systemem transportującym substancje potrzebne komórkom naszego organizmu. Mają postać pęcherzyków o wielkości 0,01-1 mikrometrów wypełnionych wodą (lub wodnym roztworem), otoczonych podwójną warstwą lipidową o grubości ok. 5 nanometrów stąd nazywane są też pęcherzykami fosfolipidowymi. Ich otoczka zbudowana jest analogicznie do błon biologicznych.


KOD PRODUKTU EAN: 813006014991
  

     


WITAMINA C

KORZYŚCI PŁYNĄCE ZE STOSOWANIA

Witaminę C śmiało nazwać można molekułą życia. Jest ona jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów, który zapobiega procesom starzenia, poprawia pracę układu krążenia i działa przeciwnowotworowo.

Pytanie, które można a nawet trzeba sobie zadać, brzmi następująco: Z jakiego powodu medycyna akademicka, a w szczególności firmy farmaceutyczne, tak bardzo nie chcą, aby znane były fakty dotyczące witaminy C i towarzyszących jej bioflawonoidów? Otóż, informacje te są dość skutecznie skrywane przed opinią publiczną, ponieważ każdy myślący człowiek szybko dochodziłby do wniosku, że skoro witaminą C (kwas L-askorbinowy) w otoczeniu bioflawonoidów, można skutecznie leczyć chorych zainfekowanych wirusem Ebola, polio, oraz ptasiej grypy, jak również chorujących na szkorbut, gościec stawowy, nowotwory i schorzenia układu krążenia, to co może zdziałać w przypadku innych, nieco mniej niebezpiecznych patologii w rodzaju przeziębienia czy grypy?! Fundamentalny fakt jest taki, iż niedobór witaminy C powoduje drastyczny spadek liczby limfocytów T, na których to limfocytach opiera się działanie całego układu immunologicznego. A przecież to one tworzą pierwszą linię obrony w walce z wirusami, bakteriami, grzybami, oraz komórkami nowotworowymi, atakującymi nasz organizm.

Witamina C a układ odpornościowy

Witamina C pełni w ustroju niezwykle ważne funkcje, ale przede wszystkim wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Jest bowiem niezbędna dla prawidłowego przebiegu procesów fagocytozy (pochłaniania drobnoustrojów chorobotwórczych przez białe krwinki). Krwinki odżywione witaminą C działają energicznie i skutecznie, zaś słabo odżywione działają niemrawo, a przez to nieskutecznie.

W przypadku wystąpienia przeziębienia, grypy lub innej infekcji, oraz ogólnie w wielu problemach zdrowotnych, witamina C potrafi zdecydowanie skracać czas ich trwania. Funkcjonuje to w taki sposób, że witamina C stymuluje  system immunologiczny, czyli inaczej mówiąc, pobudza wzrost i sprawność komórek odpornościowych, przede wszystkim tak zwanych limfocytów typu T i B. Zalecane dawki witaminy C 60-100 mg na dobę są zdecydowanie zbyt małe i są ustalane pod naciskiem lobbystów, którzy zarabiają wielkie pieniądze na chorobach. Powszechnie przecież wiadomo, że duże dawki witaminy C, oraz innych witamin i składników mineralnych, przyczyniają się znacząco do poprawy stanu zdrowia.

Witamina C wzmacnia także działanie przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne białych krwinek, ponieważ jest silnym w działaniu przeciwutleniaczem rozpuszczalnym w wodzie, co powoduje jej łatwe przenikanie do tych tkanek, które są bogate w wodę. Przenika ona do każdej komórki i hamuje rozwój grzybów, bakterii czy wirusów, które mogłyby ją opanować i rozpocząć akcję zmiany kodów genetycznych. Komórka pęka i obumiera, nie pozostawiając aktywnych wirusów, które mogłyby kontynuować niszczycielską działalność. Dlatego witamina C w trakcie kuracji oczyszczającej jest absolutnie niezbędna.

Witamina C a układ naczyniowy

Dwukrotny laureat nagrody Nobla, fizyk i biochemik, dr Linus Pauling, oraz twórca medycyny komórkowej dr Mathias Rath dowiedli, że istnieje ścisła zależność pomiędzy niskim poziomem witaminy C w organizmie, a procesem tworzenia się blaszki miażdżycowej, który prowadzi do nadciśnienia i choroby sercowo-naczyniowej!

Wykonali oni badania potwierdzające tą tezę min. na świnkach morskich, które podzielono na dwie grupy. Pierwszej grupie podawano pokarm bardzo ubogi w witaminę C, co w konsekwencji doprowadziło do powstania blaszki miażdżycowej i rozwoju choroby sercowo-naczyniowej. Drugiej grupie świnek podawano codziennie 40mg witaminy C na każdy kilogram ich masy ciała, co w zupełności zapobiegało powstawaniu płytki miażdżycowej, a tym samym choroby sercowo-naczyniowej. Warto dodać, że 40mg witaminy C w przypadku świnki morskiej, odpowiada 3000 mg (3g.) w przypadku człowieka.

Według dr Mathiasa Ratha brak witaminy C ewidentnie zwiększa ryzyko choroby wieńcowej, zaś poprzez zwiększone spożycie naturalnej witaminy C – od 3 do 10mg na dobę – można uzyskać odwrócenie procesów miażdżycy. Zwiększone spożycie tej witaminy, zwiększa także poziom „dobrego” cholesterolu HDL i usuwa nadmiar „złego” LDL. Jednocześnie, poprzez oddziaływanie na układ naczyniowy, witamina C chroni również mózg przed udarem!

Witamina C a choroby nowotworowe

Witamina C nie tylko pobudza wzrost i sprawność limfocytów, oraz białych ciałek krwi, tak ważnych w profilaktyce i leczeniu nowotworów, ale także stymuluje produkcję równie ważnego interferonu. Interferony to białka wytwarzane i uwalniane przez komórki ciała, jako odpowiedź na obecność patogenów (np. wirusy, bakterie, pasożyty jak również komórki nowotworowe) wewnątrz organizmu. Interferony zapewniają komunikacje pomiędzy komórkami ciała, w celu zwalczenia patogenów, poprzez uruchomienie mechanizmów obronnych systemu immunologicznego.

Badania in vitro przeprowadzone przez amerykańskich naukowców potwierdzają, że wysokie dawki witaminy C wykazują niemal 75% skuteczność niszczenia wielu linii komórek nowotworowych! Dr Hugh Riordan wykazał, że kiedy dawka jest wystarczająco duża, witamina C zmienia się z przeciwutleniacza w utleniacz. W rezultacie beztlenowe komórki rakowe zamierają po wystawieniu ich na działanie tlenu. Działanie to potwierdziły również liczne badania prowadzone początkiem lat 90-tych przez Narodowy Instytut Onkologiczny w Stanach Zjednoczonych. Według słów dr Gladys Block, specjalisty epidemiologa z Wydziału Zapobiegania Rakowi tegoż Instytutu, witamina C dowiodła swej wartości jako czynnik zapobiegający rakowi płuc, krtani, jamy ustnej, przełyku, żołądka, okrężnicy, odbytnicy, trzustki, pęcherza moczowego, szyjki macicy, śluzówki macicy, piersi, prostaty, oraz złośliwego guza mózgu u dzieci.

Witamina C kofaktorem reakcji biomolekularnych

Witamina C bierze udział w biosyntezie kolagenu – białka odpowiedzialnego za jędrność i elastyczność skóry, którego niedobór powoduje zmarszczki, rozstępy, szybsze starzenie się, oraz powstawanie żylaków! Wspiera także prawidłowe funkcjonowanie kości, chrząstek, zębów, oraz dziąseł, ponieważ wspomaga wchłanianie wapnia. Kolejną ważną funkcją witaminy C jest jej udział w syntezie karnityny i katecholamin. To niezbędne enzymy biorące udział w procesach energetycznych naszego organizmu. Dzięki tym substancjom organizm człowieka może spalać tłuszcze zapewniając odpowiedni poziom energii. Witamina C jest także zaangażowana w metabolizm cholesterolu do kwasów żółciowych. Dodatkowym efektem jej zażywania jest zwiększenie przyswajalności żelaza, ważnego w procesie budowy hemoglobiny - podstawowego składnika czerwonych krwinek.

Witamina C  potężnym antyoksydantem

Jedną z podstawowych przyczyn starzenia się komórek, a zarazem organizmu, są tzw. wolne rodniki tlenowe i reaktywne formy tlenu (ROS), które uszkadzają (utleniają) końcówki łańcuchów DNA i RNA. Witamina C jest jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów - czyli przeciwutleniaczy, zapobiegającym działaniu szkodliwych czynników, takich jak wolne rodniki. Oprócz ochrony podstawowych cegiełek naszego organizmu chroni także łańcuchy niezbędnych cząstek organicznych takich jak białka i lipidy. Jej działanie redukujące stres oksydacyjny powinni docenić przede wszystkim palacze.

ZALETY I DZIAŁANIE:

 Unikalna formuła łącząca witaminę C z fosfolipidami
Doskonała wchłanialność i przyswajalność
 Neutralizuje wolne rodniki tlenowe
 Wspiera pracę systemu immunologicznego
 Zapobiega rozwojowi chorób nowotworowych
 Zapobiega rozwojowi miażdżycy i chorób serca
 Spowalnia procesy starzenia
 Bierze udział w biosyntezie kolagenu
 Wspiera układ nerwowy zapobiegając rozwojowi depresji
 Ważna w profilaktyce i leczeniu cukrzycy
 Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
 Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
 Pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E
 Zwiększa przyswajanie żelaza
 
Nie zawiera syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących
 Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie (GMO)
 Nie zawiera glutenu, laktozy, cukru

INFORMACJE DODATKOWE:  

Produkt NATURALNY:  TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI:  TAK
Produkt WEGAŃSKI:  NIE
Produkt BEZGLUTENOWY:  TAK
Produkt BEZLAKTOZOWY:  TAK

SKŁAD:

Witamina C (kwas askorbinowy), substancje pomocnicze: lecytyna słonecznikowa, trójglicerydy o średniej długości łańcucha, substancja stabilizująca - celuloza roślinna, nośnik - wosk pszczeli, barwnik - ekstrakt z papryki.
 
PORCJA DZIENNA (2 kapsułki) ZAWIERA:

Liposomalna witamina C (kwas askorbinowy) - 1000 mg. / 1250% RWS*

* RWS - Referencyjna Wartość Spożycia

PORCJA DO SPOŻYCIA ZALECANA W CIĄGU DNIA:

Przyjmować 1 kapsułkę 2 razy dziennie, lub zgodnie z zaleceniami lekarza posiadającego wiedzę żywieniową. Sugerujemy przyjmować z posiłkiem lub bezpośrednio po.
 
UWAGI:

Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik (substytut) zrównoważonej diety. Najważniejsza jest bowiem zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia!
 
Ze względu na wymogi prawne, jesteśmy zobowiązani do udzielenia następujących wskazówek:
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

PRZECIWWSKAZANIA:

Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w miejscu chłodnym (5-25°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem słonecznym.
 
OPAKOWANIE:

60 kapsułek

NOTA PRAWNA:

Wiele wysiłku i starań kosztowało nas przygotowanie informacji dotyczących tego produktu tak, by wyczerpywały zagadnienie i były poprawne. Niemniej jednak, nie możemy zagwarantować, że opracowane dane nie zawierają błędów i pomyłek, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości prosimy o kontakt - postaramy się uzupełnić dane i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Kopiowanie oraz rozpowszechnianie treści serwisu (opisy, zdjęcia, grafiki, tabele, materiały graficzne i inne dane) jest zabronione. Podstawa prawna: ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)


PRODUCENT:
Mercola Health Resources LLC, Stany Zjednoczone




Dr. Mercola to słynna na całym świecie marka preparatów naturalnych, oferująca najwyższej jakości produkty od 1997 roku. Stworzona została przez doktora Josepha Mercolę, licencjonowanego lekarza chirurga i filantropa zdrowia. Dr. Mercola to również dyplomowany lekarz rodzinny i osteopata, w przeszłości pełniący funkcję dyrektora Zakładu Medycyny Rodzinnej w szpitalu St. Alexius Medical Center. Choć zdrowym stylem życia interesował się już w czasach szkolnych, medycyną naturalną zajął się na poważnie dopiero na początku lat 90, po wielu latach prowadzenia własnej praktyki lekarskiej w Schaumburgu, gdzie wykonywał rutynowe badania na pacjentach chronicznie chorych oraz przepisywał im konwencjonalne leki. Zmienił nastawienie do leczenia przez wzgląd na niską skuteczność stosowanych terapii. Zaczął dostrzegać, że zmiana diety połączona z aktywnością fizyczną znacznie bardziej poprawiały stan zdrowia jego pacjentów.

Po latach zbierania doświadczenia zdecydował się w 1997 roku na utworzenie strony internetowej Mercola.com, która dziś należy do grona dziesięciu najczęściej odwiedzanych portali poświęconych zdrowiu. Zawiera ona liczne artykuły, porady, fakty na temat żywności, chorób, ziół, a także przepisy na smaczne i zdrowe dania. Ponadto zawiera rekomendacje odnośnie preparatów, które doktor Mercola sam dokładnie przebadał i uznał za najlepsze dla zdrowia produkty. Jako ekspert w kwestiach zdrowego stylu życia, jest częstym bywalcem takich popularnych programów jak m.in.: Today Show, CNN, The Dr. Oz Show, The Doctors, CBS, NBC oraz w kilkunastu programach krajowych stacji radiowych. Z kolei jako autor książek może poszczycić się napisaniem kilku bestsellerów takich jak "The Great Bird Flu Hoax", "The No-Grain Diet" oraz "Effortless Healing".

Misją doktora Mercoli jest wyciszanie szumu medialnego i korporacyjnego który zasłania to, co jest naprawdę ważne i dobre dla zdrowia pacjentów oraz jednoczesne polecanie produktów dokładnie przez niego przebadanych i zatwierdzonych jako skuteczne.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl