Witamina C - kwas L-askorbinowy - 1000g proszek / Wish Pharmaceutical
Cena regularna:
towar niedostępny

Do darmowej dostawy pozostało: 249,00 zł
Opis
Witamina C marki Wish to suplement diety zawierający witaminę C w postaci czystego kwasu l-askorbinowego. Witamina C wywiera bardzo pozytywny wpływ na cały organizm, a w szczególności na układ sercowo-naczyniowy, nerwowy oraz odpornościowy, tworząc w organizmie naturalną barierę ochronną przed wolnymi rodnikami, wirusami, bakteriami i zmianami nowotworowymi. Produkt wegański, w 100% naturalny, wyprodukowany w duchu tzw. czystej etykiety (eng. clean label), nie zawierający wypełniaczy, ani żadnych syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących.
WISH Phamraceutical wytwarza swe suplementy w profesjonalnych zakładach produkcyjnych, mogących poszczycić się certyfikatami GMP, GHP oraz HACCP.
WITAMINA C
WŁAŚCIWOŚCI I ZASTOSOWANIE
Witaminę C śmiało nazwać można molekułą życia. Jest ona jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów, który zapobiega procesom starzenia, poprawia pracę układu krążenia i działa przeciwnowotworowo.
Pytanie, które można a nawet trzeba sobie zadać, brzmi następująco: Z jakiego powodu medycyna akademicka, a w szczególności firmy farmaceutyczne, tak bardzo nie chcą, aby znane były fakty dotyczące witaminy C i towarzyszących jej bioflawonoidów? Otóż, informacje te są dość skutecznie skrywane przed opinią publiczną, ponieważ każdy myślący człowiek szybko dochodziłby do wniosku, że skoro witaminą C (kwas L-askorbinowy) w otoczeniu bioflawonoidów, można skutecznie leczyć chorych zainfekowanych wirusem Ebola, polio, oraz ptasiej grypy, jak również chorujących na szkorbut, gościec stawowy, nowotwory i schorzenia układu krążenia, to co może zdziałać w przypadku innych, nieco mniej niebezpiecznych patologii w rodzaju przeziębienia czy grypy?! Fundamentalny fakt jest taki, iż niedobór witaminy C powoduje drastyczny spadek liczby limfocytów T, na których to limfocytach opiera się działanie całego układu immunologicznego. A przecież to one tworzą pierwszą linię obrony w walce z wirusami, bakteriami, grzybami, oraz komórkami nowotworowymi, atakującymi nasz organizm.
Witamina C a układ odpornościowy
Witamina C pełni w ustroju niezwykle ważne funkcje, ale przede wszystkim wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Jest bowiem niezbędna dla prawidłowego przebiegu procesów fagocytozy (pochłaniania drobnoustrojów chorobotwórczych przez białe krwinki). Krwinki odżywione witaminą C działają energicznie i skutecznie, zaś słabo odżywione działają niemrawo, a przez to nieskutecznie.
W przypadku wystąpienia przeziębienia, grypy lub innej infekcji, oraz ogólnie w wielu problemach zdrowotnych, witamina C potrafi zdecydowanie skracać czas ich trwania. Funkcjonuje to w taki sposób, że witamina C stymuluje system immunologiczny, czyli inaczej mówiąc, pobudza wzrost i sprawność komórek odpornościowych, przede wszystkim tak zwanych limfocytów typu T i B. Zalecane dawki witaminy C 60-100 mg na dobę są zdecydowanie zbyt małe i są ustalane pod naciskiem lobbystów, którzy zarabiają wielkie pieniądze na chorobach. Powszechnie przecież wiadomo, że duże dawki witaminy C, oraz innych witamin i składników mineralnych, przyczyniają się znacząco do poprawy stanu zdrowia.
Witamina C wzmacnia także działanie przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne białych krwinek, ponieważ jest silnym w działaniu przeciwutleniaczem rozpuszczalnym w wodzie, co powoduje jej łatwe przenikanie do tych tkanek, które są bogate w wodę. Przenika ona do każdej komórki i hamuje rozwój grzybów, bakterii czy wirusów, które mogłyby ją opanować i rozpocząć akcję zmiany kodów genetycznych. Komórka pęka i obumiera, nie pozostawiając aktywnych wirusów, które mogłyby kontynuować niszczycielską działalność. Dlatego witamina C w trakcie kuracji oczyszczającej jest absolutnie niezbędna.
Witamina C a układ naczyniowy
Dwukrotny laureat nagrody Nobla, fizyk i biochemik, dr Linus Pauling, oraz twórca medycyny komórkowej dr Mathias Rath dowiedli, że istnieje ścisła zależność pomiędzy niskim poziomem witaminy C w organizmie, a procesem tworzenia się blaszki miażdżycowej, który prowadzi do nadciśnienia i choroby sercowo-naczyniowej!
Wykonali oni badania potwierdzające tą tezę min. na świnkach morskich, które podzielono na dwie grupy. Pierwszej grupie podawano pokarm bardzo ubogi w witaminę C, co w konsekwencji doprowadziło do powstania blaszki miażdżycowej i rozwoju choroby sercowo-naczyniowej. Drugiej grupie świnek podawano codziennie 40mg witaminy C na każdy kilogram ich masy ciała, co w zupełności zapobiegało powstawaniu płytki miażdżycowej, a tym samym choroby sercowo-naczyniowej. Warto dodać, że 40mg witaminy C w przypadku świnki morskiej, odpowiada 3000 mg (3g.) w przypadku człowieka.
Według dr Mathiasa Ratha brak witaminy C ewidentnie zwiększa ryzyko choroby wieńcowej, zaś poprzez zwiększone spożycie naturalnej witaminy C – od 3 do 10mg na dobę – można uzyskać odwrócenie procesów miażdżycy. Zwiększone spożycie tej witaminy, zwiększa także poziom „dobrego” cholesterolu HDL i usuwa nadmiar „złego” LDL. Jednocześnie, poprzez oddziaływanie na układ naczyniowy, witamina C chroni również mózg przed udarem!
Witamina C a choroby nowotworowe
Witamina C nie tylko pobudza wzrost i sprawność limfocytów, oraz białych ciałek krwi, tak ważnych w profilaktyce i leczeniu nowotworów, ale także stymuluje produkcję równie ważnego interferonu. Interferony to białka wytwarzane i uwalniane przez komórki ciała, jako odpowiedź na obecność patogenów (np. wirusy, bakterie, pasożyty jak również komórki nowotworowe) wewnątrz organizmu. Interferony zapewniają komunikacje pomiędzy komórkami ciała, w celu zwalczenia patogenów, poprzez uruchomienie mechanizmów obronnych systemu immunologicznego.
Badania in vitro przeprowadzone przez amerykańskich naukowców potwierdzają, że wysokie dawki witaminy C wykazują niemal 75% skuteczność niszczenia wielu linii komórek nowotworowych! Dr Hugh Riordan wykazał, że kiedy dawka jest wystarczająco duża, witamina C zmienia się z przeciwutleniacza w utleniacz. W rezultacie beztlenowe komórki rakowe zamierają po wystawieniu ich na działanie tlenu. Działanie to potwierdziły również liczne badania prowadzone początkiem lat 90-tych przez Narodowy Instytut Onkologiczny w Stanach Zjednoczonych. Według słów dr Gladys Block, specjalisty epidemiologa z Wydziału Zapobiegania Rakowi tegoż Instytutu, witamina C dowiodła swej wartości jako czynnik zapobiegający rakowi płuc, krtani, jamy ustnej, przełyku, żołądka, okrężnicy, odbytnicy, trzustki, pęcherza moczowego, szyjki macicy, śluzówki macicy, piersi, prostaty, oraz złośliwego guza mózgu u dzieci.
Witamina C kofaktorem reakcji biomolekularnych
Witamina C bierze udział w biosyntezie kolagenu – białka odpowiedzialnego za jędrność i elastyczność skóry, którego niedobór powoduje zmarszczki, rozstępy, szybsze starzenie się, oraz powstawanie żylaków! Wspiera także prawidłowe funkcjonowanie kości, chrząstek, zębów, oraz dziąseł, ponieważ wspomaga wchłanianie wapnia. Kolejną ważną funkcją witaminy C jest jej udział w syntezie karnityny i katecholamin. To niezbędne enzymy biorące udział w procesach energetycznych naszego organizmu. Dzięki tym substancjom organizm człowieka może spalać tłuszcze zapewniając odpowiedni poziom energii. Witamina C jest także zaangażowana w metabolizm cholesterolu do kwasów żółciowych. Dodatkowym efektem jej zażywania jest zwiększenie przyswajalności żelaza, ważnego w procesie budowy hemoglobiny - podstawowego składnika czerwonych krwinek.
Witamina C potężnym antyoksydantem
Jedną z podstawowych przyczyn starzenia się komórek, a zarazem organizmu, są tzw. wolne rodniki tlenowe i reaktywne formy tlenu (ROS), które uszkadzają (utleniają) końcówki łańcuchów DNA i RNA. Witamina C jest jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów - czyli przeciwutleniaczy, zapobiegającym działaniu szkodliwych czynników, takich jak wolne rodniki. Oprócz ochrony podstawowych cegiełek naszego organizmu chroni także łańcuchy niezbędnych cząstek organicznych takich jak białka i lipidy. Jej działanie redukujące stres oksydacyjny powinni docenić przede wszystkim palacze.
ZALETY I DZIAŁANIE:
✓ 100% czystej witaminy C w formie proszku
✓ Neutralizuje wolne rodniki tlenowe
✓ Wspiera pracę systemu immunologicznego
✓ Zapobiega rozwojowi chorób nowotworowych
✓ Zapobiega rozwojowi miażdżycy i chorób serca
✓ Spowalnia procesy starzenia
✓ Bierze udział w biosyntezie kolagenu
✓ Wspiera układ nerwowy zapobiegając rozwojowi depresji
✓ Ważna w profilaktyce i leczeniu cukrzycy
✓ Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
✓ Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
✓ Pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E
✓ Zwiększa przyswajanie żelaza
✓ Wyprodukowany w duchu tzw. czystej etykiety (eng. clean label)
✓ Nie zawiera żadnych dodatków i wypełniaczy
✓ Nie zawiera syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących
✓ Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie (GMO)
✓ Nie zawiera glutenu, laktozy, cukru, żelatyny
Produkt BEZGLUTENOWY: TAK
Produkt WOLNY OD GMO: TAK
SKŁAD:
100% Kwas l-askorbinowy (witamina C).
PORCJA JEDNORAZOWA (1 grama/1 miarka) ZAWIERA:
✓ Kwas l-askorbinowy (witamina C) - 1000 mg - 1250 RWS*
* RWS - Referencyjna wartość spożycia
PORCJA DO SPOŻYCIA ZALECANA W CIĄGU DNIA:
Przyjmować 1 gram proszku (jedna miarka) raz dziennie w trakcie posiłku, lub zgodnie z zaleceniami lekarza posiadającego wiedzę żywieniową.
Zmieszać 1 g proszku (jedna miarka) z 200 ml wody. Do odmierzenia porcji należy stosować miarkę dołączoną do opakowania
PRZECIWWSKAZANIA:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w miejscu chłodnym (5-25°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem słonecznym.
1000 gram netto
KOD PRODUKTU EAN:
5903351710480
NOTA PRAWNA:
Wiele wysiłku i starań kosztowało nas przygotowanie informacji dotyczących tego produktu tak, by wyczerpywały zagadnienie i były poprawne. Niemniej jednak, nie możemy zagwarantować, że opracowane dane nie zawierają błędów i pomyłek, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości prosimy o kontakt - postaramy się uzupełnić dane i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Kopiowanie oraz rozpowszechnianie treści serwisu (opisy, zdjęcia, grafiki, tabele, materiały graficzne i inne dane) jest zabronione. Podstawa prawna: ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)
PRODUCENT:

Firma WISH Group właściciel marki WISH Phamraceutical zajmuje się produkcją oraz sprzedażą suplementów diety, witamin i produktów ekologicznych. Innowacyjne podejście, zaawansowane laboratorium badawcze oraz umiejętne wykorzystanie siły naturalnych substancji sprawiły, że zaufało nam już tysiące klientów, a ich grono stale się powiększa.
Jesteśmy firmą z ugruntowaną pozycją na rynku suplementów diety w Polsce. Cieszymy się dużym zaufaniem naszych Klientów czego efektem jest stale rosnąca sprzedaż. Nadrzędnym celem naszej działalności jest maksymalne zadowolenie naszych klientów, dlatego oferujemy sprawdzone i bezpieczne suplementy.
Na rynku czeka cała moc suplementów diety i preparatów witaminowych. Dlatego nierzadko bywa, że wybór tej jednej marki jest trudny. Jednak WISH Pharmaceutical jest odpowiedzią na wszystkie Twoje wątpliwości:
• innowacyjne receptury – stale poszukujemy nowych rozwiązań – tak, by suplementacja z WISH Pharmaceutical przynosiła jeszcze lepsze rezultaty,
• maksymalne dawki składników aktywnych – tak, aby produkt był jeszcze bardziej efektywny zachowując przy tym wszystkie normy zgodne z prawem
• doskonały stosunek jakości do ceny – stawiając na WISH Pharmaceutical, doskonale wiesz, za co płacisz i masz pewność, że inwestujesz w preparaty, które wszechstronnie wspomogą pracę Twojego organizmu.
• 100% sprawdzonych składników zaufanego pochodzenia – nasze suplementy i witaminy powstają pod ścisłą kontrolą, a jakość wszystkich elementów, które je tworzą jest dla nas priorytetem, wyszystkie nasze produkty spełniają standardy GMP (Good Manufacturing Practices), GHP (Good Hygienic Practice) i HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) zgodne z normami UE (numer wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej: HŻ.P-422-27-7597).
Dane techniczne
Produkty z upraw tradycyjnych | Tak |
Produkty EKO / BIO / ORGANIC | Nie |