Witamina K2 100 mcg + D3 4000 IU Forte krople - 30ml / MyVita
Cena regularna:
towar niedostępny

Do darmowej dostawy pozostało: 249,00 zł
Opis
Witamina K2+D3 Forte MyVita to najwyższej jakości płynna formuła zawierająca naturalną witaminę K2 VitaMK-7® pozyskiwaną z natto (MK-7) metodą fermentacji soi przy użyciu kultur bakterii Bacillus subtilis oraz witaminę D3 Quali®-D pozyskiwaną naturalnie z lanoliny. Jej skład wzbogacony został o prebiotyk pochodzenia naturalnego w postaci inuliny. Witaminy rozpuszczone zostały w wysokiej jakości ekologicznej oliwie z oliwek extra virgin. Witaminy K2 i D3 działają w synergii. Obecność tych dwóch związków powoduje, że wapń jest prawidłowo dystrybuowany w organizmie i dzięki temu nie odkłada się w ściankach tętnic jak może to być w przypadku suplementacji samej witaminy D3. Obie te witaminy mają naukowo udowodniony, korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu, a w szczególności układu kostno-stawowego, sercowo-naczyniowego i odpornościowego. Produkt wegetariański, nie zawierający laktozy, glutenu ani żadnych syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących.
Witamina K2+D3 Forte MyVita ma formę kropli, dzięki czemu substancje aktywne wchłaniane są już w ustach bezpośrednio do krwiobiegu, z pominięciem dalszych odcinków przewodu pokarmowego. Dzięki temu przyswajalność a następnie zdolność oddziaływania substancji aktywnych na organizm jest na znacznie lepszym poziomie, aniżeli w formach kapsułkowych.
Witamina K2 w opatentowanej formie VitaMK-7® wytwarzana jest w zaawansowanym procesie produkcyjnym opatentowaną metodą fermentacji natto przy użyciu kultur bakterii Bacillus subtilis natto. VitaMK-7® zawiera ponad 99% all-trans menachinonu, czyli czystej aktywnej biologicznie witaminy K.
Witamina D3 w opatentowanej postaci Quali®-D jest pozyskiwana w sposób naturalny z lanoliny, czyli owczej wełny. Dzięki specjalnemu procesowi produkcyjnemu surowiec nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie, soi, laktozy i syntetycznych dodatków.
Witaminy K2+D3 Forte MyVita rozpuszczone zostały w oliwie z oliwek pochodzącej z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych. Certyfikat ekologiczny gwarantuje, że na żadnym etapie produkcji oliwy nie były używane sztuczne nawozy i chemiczne środki ochrony roślin. Witaminy K2 i D3 rozpuszczone w oliwie wykazują doskonałą, praktycznie natychmiastową wchłanialność (wchłaniają się już w jamie ustnej).
KOD PRODUKTU EAN: 5906395684502
WITAMINA D3 W PROFILAKTYCE I LECZENIU
Witaminę D3 do niedawna kojarzono wyłącznie z korzystnym wpływem na układ kostny. Wiadomo było, że jej niedobory grożą krzywicą u dzieci, a u starszych osób osteoporozą i związanymi z nią złamaniami. Jednak obecnie, dzięki intensywnym badaniom naukowym, mamy coraz więcej dowodów na to, że niedobór witaminy D3 ma również znaczący wpływ na powstawanie takich chorób cywilizacyjnych jak: choroby układu sercowo-naczyniowego, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca, astma, alergie, depresje, łuszczyca, infekcje (przeziębienie, grypa, stany zapalne zatok i górnych dróg oddechowych), choroby układu nerwowego (Alzheimer, Parkinson), oraz nowotwory – co najmniej 17 rodzajów, w tym najczęściej występujące jak rak piersi, prostaty, płuc, układu pokarmowego i układu limfatycznego. Nic w tym jednak dziwnego, skoro badania potwierdzają, iż receptory witaminy D3 rozsiane są po całym organizmie, domagając się pokarmu w postaci tejże witaminy. Tymczasem ponad 90% Polaków cierpi na chroniczny niedobór witaminy D3!
Witamina D3 powstaje w skórze pod wpływem promieni słonecznych. W naszej strefie geograficznej jest to możliwe od maja do września w godz. od 10 do15, przy min. 20-minutowym dziennym eksponowaniu przynajmniej przedramion i nóg. Jeżeli jednak w tych miesiącach brak słońca, nie przebywamy na nim, lub stosujemy kremy z filtrem (mogą one ograniczyć wytwarzanie witaminy D3 nawet o 90%), niski poziom witaminy D3 może już wczesną jesienią odbić się negatywnie na odporności. Przez pozostałą cześć roku wytwarzanie witaminy D3 w skórze praktycznie nie zachodzi. W naszym klimacie zbyt mała podaż witaminy D3 jest więc powszechna. Zdolność wytwarzania witaminy przez skórę zmniejsza się także wraz z wiekiem, co może prowadzić do zmniejszenia wchłaniania wapnia, ważnego dla kości, oraz funkcjonowania mięśni (witamina D3 bierze udział we wchłanianiu wapnia). Dlatego osoby starsze powinny suplementować witaminę D3 przez cały rok! O wiele więcej słońca do wytwarzania witaminy D3 w skórze potrzebują osoby ze śniadą i ciemną cerą. Należy pamiętać, iż żywność niskiej jakości, oraz wysoko przetworzona, nie może zapewniać odpowiedniej ilości witaminy D3. Nawet przy bardzo dobrym odżywianiu pokarmy mogą zapewnić jedynie ok. 30% dziennego zapotrzebowania na tę witaminę. Dlatego tak ważna jest jej suplementacja.
WITAMINA K2 W PROFILAKTYCE I LECZENIU
Witamina K2 to mało znana i niedoceniana witamina o potężnym potencjale prozdrowotnym. Najnowsze badania naukowe wykazują niezbicie, że rola witaminy K2 w organizmie wykracza daleko poza wpływ na krzepnięcie krwi. Pomaga ona bowiem w ochronie organizmu przed chorobami serca, zapobiega powstawaniu nowotworów, wspiera tworzenie mocnych kości, wspomaga funkcje mózgu, pomaga w rozwoju i wzroście tkanek, oraz dobrze wpływa na zdrowie skóry.
Witamina K2 a osteoporoza i choroby układu krążenia
Wiele odkryć zaczyna się od pytania: dlaczego! Na przykład: dlaczego w kościach mamy niedobór wapnia prowadzący do osteoporozy, a jednocześnie duże ilości wapnia osadzają się w naczyniach krwionośnych, powodując zwapnienie arterii? Otóż odkryto, że zaburzenia w gospodarce wapniowej spowodowane są permanentnym niedoborem witaminy K2. Bowiem to witamina K2 sprawia, że wapń trafia do kości i zębów, a nie do tkanek miękkich takich jak naczynia krwionośne i tętnice.
Ochronny wpływ witaminy K2 na układ krążenia potwierdziło min. badanie przeprowadzone w Holandii w latach 1990-2000. Badaniem objęto 4800 osób w wieku 55-70 lat. Wykazano, iż spożywanie produktów bogatych w witaminę K2 zmniejsza ryzyko wystąpienia choroby niedokrwiennej serca o 50 proc. Co ciekawe, badania wykazały także, że przyjmowane witaminy K2 może nie tylko powstrzymywać, ale również cofnąć proces zwapnienia tętnic!
Witamina K2 a nowotwory
Ponadto, podczas badań mających na celu uzyskanie pewności, czy rzeczywiście witamina K2 zapewnia ochronę przed utratą gęstości kości, naukowcy nie tylko tę pewność uzyskali, ale także zauważyli, że ta substancja odżywcza zmniejsza ryzyko powstania nowotworu złośliwego wątroby.
Z kolei badania opublikowane przez European Prospective Investigation Cancer wykazały, że zwiększone spożycie witaminy K2 może zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka prostaty nawet o 35 procent.
Badania laboratoryjne nad witaminą K2 wykazały również jej hamujący wpływ na rozwój szpiczaka, chłoniaka i innych nowotworów. Wszystko jednak wskazuje na to, że powyższe badania naukowe to tylko wierzchołek góry lodowej fascynujących efektów witaminy K2 w walce z nowotworem.
Witamina K2 - naturalne źródła i suplementacja
Witamina K2 obecna jest w kiszonych produktach spożywczych, takich jak kapusta, ogórki czy natto (Japońska potrawa z fermentowanych ziaren soi). Natto zawiera najwyższe zmierzone stężenie K2 w żywności, dodatkowo w formie MK-7, która jak wykazały badania jest najlepiej przyswajalną formą tej witaminy. Jednak ze względu na ogromne niedobory witaminy K2, zaleca się jej suplementację. Należy przy tym pamiętać, że najlepiej suplementować witaminę K2 MK-7 w postaci płynnej (krople), bowiem ta postać gwarantuje najlepszą wchłanialność a tym samym przyswajalność.
ZALETY I DZIAŁANIE:
Doskonała wchłanialność i przyswajalność
Pomaga w prawidłowym wchłanianiu i wykorzystaniu wapnia oraz fosforu
Wspiera pracę układu kostno-stawowego
Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
Zapobiega osteoporozie
Wspiera pracę układu sercowo-naczyniowego
Zapobiega miażdżycy naczyń
Wspiera pracę układu nerwowego
Wspiera pracę systemu immunologicznego
Wykazuje działanie przeciwnowotworowe
Nie zawiera syntetycznych środków barwiących, smakowych i konserwujących
Nie zawiera glutenu, laktozy
INFORMACJE DODATKOWE:
Produkt BEZGLUTENOWY: TAK
SKŁAD:
Ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin BIO, przeciwutleniacz: D-alfa tokoferol (naturalna witamina E Quali®-E), cholekalcyferol z lanoliny (witamina D3 Quali®-D), menachinon-7 (witamina K2 VitaMK-7®).
PORCJA DZIENNA (4 krople) ZAWIERA:


* RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
PORCJA DO SPOŻYCIA ZALECANA W CIĄGU DNIA:
4 krople dziennie
Przechowywać w miejscu chłodnym (15-25°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem słonecznym. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik (substytut) zrównoważonej diety. Najważniejsza jest bowiem zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia!
OPAKOWANIE:
30 ml netto
PRODUCENT/DYSTRYBUTOR:
Proness, MyVita, Nowodworska 17, 590
MyVita®, to firma powstała z fascynacji naturalną medycyną i kulturą zdrowego trybu życia. Głównym przesłaniem od momentu założenia w 2010 roku jest poprawa komfortu życia, poprzez wspomaganie organizmu naturalną żywnością. Firma ciągle poszukuje nowych produktów i składników na wszystkich kontynentach czerpiąc inspiracje z tradycyjnej medycyny wielu kultur. Dążenie do doskonałej jakości jest rozwijane nie tylko pod kątem składników, ale i również poprzez unowocześnianie własnych technologii i zakup najnowszych urządzeń do produkcji i konfekcjonowania. MyVita® może pochwalić się przeszło 160 unikalnymi produktami z kategorii zdrowej żywności, suplementów diety i kosmetyków naturalnych.
Nasze produkty oprócz tego, że są zdrowe i smaczne, stanowią bazę do przygotowania zdrowych i pysznych potraw, a skoncentrowane ekstrakty ziołowe uzupełniają dietę w składniki potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W trosce o zdrowie klientów polecamy preparaty MyVita® ze względu na rozległe spektrum ich zastosowania oraz wysoką jakość i bezpieczeństwo.
Motto naszej marki „Way to vitality” jest adresowane do wszystkich, dla których priorytetem jest zdrowy i naturalny styl życia.